
Det kalvesaken
oppskrift på the veal thing, en saftig og smakfull rett med kalvekjøtt. perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund kalvefilet, trimmet, delt i to, og kuttet i 2,5 cm terninger
- 2 kopper kalvesjefond
- 3 ss saltet smør
- 3 ss siktet mel, pluss litt til utbaking
- 8 unser hvitvin
- 4 unser sopp, delt i to eller kvart, avhengig av størrelse
- 1/8 kopp klarnet smør
- 1 (370 g) pakke butterdeig, tint i kjøleskapet
- 1 eggeplomme, pisket
- 1/4 kopp brandy
- 4 unser pimiento
- 1/4 kopp pisket krem
- 3 unser små reker
- 1 ss finhakket persille
- 2 svarte trøfler, vasket, tørket og finhakket
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stekepanne med roastbunn over middels varme. Når den er varm, tilsett kalv og dekk med kraft. La det småkoke, rør om og skum av jevnlig.
- 2I mellomtiden, smelt saltet smør i en kjele over lav varme. Rør inn 3 spiseskjeer mel. Øk varmen og kok opp jevnt rørende i 3 minutter. Ta av varmen og tilsett gradvis vin og 1 kopp av kalvekraften. Bland godt og hell over kalven.
- 3I en liten panne, kok sopp i klarnet smør over lav varme. Tilsett til kalven. Varm opp kalven til kokepunktet, og reduser deretter varmen til middels og la det koke i 18 minutter.
- 4Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Kjevle ut butterdeigen på et lett melet bord til ca. 3 mm tykkelse. Smør undersiden av en opp-ned, middels stor ovnfast bolle. Legg deigen over bollen og trykk ned for å glatte ut folder. Trim av overflødig deig og lag lette kryss-kutt over deigen, pass på å ikke skjære gjennom. Pensle med eggeplomme. Sett på bakepapirkledd stekeplate og stek i 20 minutter.
- 5Tilsett brandy og pimiento i den kokte kalven. Bland forsiktig inn fløte, deretter reker. Tilsett persille og trøfler rett før servering.
- 6For å servere, hell opp på fat og dekk med en deigkuppel.