Nepe- og rødmosmos

Nepe- og rødmosmos

oppskrift på turnip russet mash, en velsmakende og enkel rett med purre og pastinakk, perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund mellomstore neper (4 eller 5 neper)
  • 2. 1 russetpotet (ca. 225 gram)
  • 3. Kosher-salt
  • 4. 1/4 kopp rømme
  • 5. 1 spiseskje fullkorns sennep
  • 6. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Skrell nepe, skjær dem i 1/2-tommers biter og legg dem i en 2-liters kjele. Skrell poteten, del den i fire, og skjær hver del i 1/2-tommers vinkelstykker. Legg dem i kjelen. Dekk med kaldt vann, tilsett 1 spiseskje salt og kok opp. Skru ned varmen, la det småkoke, og kok til grønnsakene er møre når du stikker i dem med en gaffel, ca. 20 minutter.
  2. 22. Sil av grønnsakene i en sil. Ha dem i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, eller bruk en håndholdt stavmikser, og kjør til de er godt blandet. Tilsett rømme og sennep, og kjør på middels hastighet til blandingen er glatt og kremet. Smak til med salt og pepper.