Bulgurrisotto med spinat og bacon

Bulgurrisotto med spinat og bacon

Prøv denne deilige bulgur risottoen med spinat og sprø bacon. En smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 mellomstore løk, hakket
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 4. 2 kopper grov bulgur
  • 5. 4 kopper kyllingkraft
  • 6. 3 1/2 kopper vann
  • 7. 1/2 pund skivet bacon, hakket
  • 8. 12 kopper babyspinat (8 unser), trimmet
  • 9. 2/3 kopp ferskrevet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok løk i olje i en 2-liters tung kjele over middels varme, mens du rører, til den er myk. Tilsett hvitløk og kok, mens du rører, i 30 sekunder.
  2. 22. Tilsett bulgur, buljong og vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk til bulgur er mørt og kremete (som risotto), ca. 20 minutter.
  3. 33. Mens bulgur småkoker, kok bacon i en stekepanne over middels varme, mens du rører, til det er sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir.
  4. 44. Rør spinat inn i bulguren til den faller sammen, og rør deretter inn parmesan, halvparten av baconet, samt salt og pepper etter smak. Server "risottoen" med resten av baconet strødd over.