
Bulgurrisotto med spinat og bacon
Prøv denne deilige bulgur risottoen med spinat og sprø bacon. En smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 mellomstore løk, hakket
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 2 kopper grov bulgur
- 4 kopper kyllingkraft
- 3 1/2 kopper vann
- 1/2 pund skivet bacon, hakket
- 12 kopper babyspinat (8 unser), trimmet
- 2/3 kopp ferskrevet Parmesan
Fremgangsmåte
- 1Kok løk i olje i en 2-liters tung kjele over middels varme, mens du rører, til den er myk. Tilsett hvitløk og kok, mens du rører, i 30 sekunder.
- 2Tilsett bulgur, buljong og vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk til bulgur er mørt og kremete (som risotto), ca. 20 minutter.
- 3Mens bulgur småkoker, kok bacon i en stekepanne over middels varme, mens du rører, til det er sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir.
- 4Rør spinat inn i bulguren til den faller sammen, og rør deretter inn parmesan, halvparten av baconet, samt salt og pepper etter smak. Server "risottoen" med resten av baconet strødd over.