Hello Fresh Mobile Banner
Pasta med safransjøkreps og kamskjell

Pasta med safransjøkreps og kamskjell

oppskrift på pasta med safran, reker og kamskjell. en elegant og smakfull rett som passer til spesielle anledninger eller hverdagslunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 ss smør
  • 4 ss finhakket sjalottløk
  • 1 stor gulrot, finhakket
  • 1 stilk selleri, finhakket
  • 1 ts safran oppløst i 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1 kopp fiskekraft (eller 1/4 kopp bløtlagt og silket blåskjelljuice blandet med 3/4 kopp kyllingkraft)
  • 8 unser (netto vekt) skrelte og rensede reker, kuttet i 2,5 cm biter
  • 8 unser kamskjell, "fot fjernet" og skåret horisontalt
  • 1 pund tomater, frøet og finhakket
  • 1 pund svart fettucine
  • 1 kopp tint frosne små erter, varmet opp i mikrobølgeovn

Fremgangsmåte

  1. 1Dagen før festen lager du basen til pastaen med sjømattopping. Smelt smøret i en stekepanne. Når skummet har lagt seg, tilsett sjalottløk, gulrot og selleri. Dekk til og la det småkoke på lav varme i 10 til 15 minutter, eller til grønnsakene er veldig møre og nesten smeltet inn i smøret. (Hvis grønnsakene begynner å sette seg fast i pannen underveis, tilsett en spiseskje vann eller vin.) Fjern lokket, tilsett safran og hvitvin, og kok opp på høy varme til nesten all vin har fordampet. Tilsett fiskekraft og la det småkoke i 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak (dette kan gjøres på forhånd opp til dette punktet). Kok pastaen til den er al dente. Mens dette koker, tilsett fløten i pannen og la det småkoke igjen til sausen er litt tykkere. Tilsett reker og kamskjell, og la det småkoke bare til sjømatten er gjennomkokt. Tilsett tomatene og la det småkoke i ett minutt for å varme dem opp uten å koke dem ordentlig. Juster krydderet. Sil av pastaen og fordel den i seks varme pastaboller. Hell sausen med safransjømat over, og pynt med varme, mikrobølgeovnsoppede erter.