Maple Bakte Bønner

Maple Bakte Bønner

oppskrift på maple baked beans - en søt og velsmakende rett som er perfekt som tilbehør eller frokost. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund bønner, enten kidney- eller navy-variant
  • 2. 8 terninge saltkjøtt (1 tomme store terninger)
  • 3. 1 spansk løk, skivet
  • 4. 1 kvart liter bønnegodt (oppskrift følger)
  • 5. 2 ½ kopper veldig varmt vann
  • 6. ½ kopp lyst brunt sukker
  • 7. ¼ kopp mørkt brunt sukker
  • 8. ½ kopp sirup (melasse)
  • 9. ½ kopp ketchup
  • 10. ¼ kopp eplecidereddik
  • 11. ¼ kopp rent lønnesirup (anbefalt: Parkers Maple Barns rent lønnesirup)
  • 12. 1 ½ teskje tørket sennep
  • 13. 1 ½ teskje salt
  • 14. 1 ½ teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit.
  2. 22. Fyll en stor kjele med bønnene og nok kaldt vann til å dekke dem. Kok opp vannet og forvelle bønnene i omtrent 20 minutter. Sil av vannet og sett det til side til senere bruk. Legg 4 saltpørekuber og halvparten av løken i bunnen av bønnegryten. Fyll gryten tre fjerdedeler full med bønnene. Tilsett Bønnegrøten. Fyll resten av gryten med det reserverte vannet. Legg de resterende kubene med saltpørekjøtt og løk oppå bønnene. Dekk først med et lag plastfolie, deretter med et lag aluminiumsfolie. Stek i ovnen i 10 timer. Sjekk bønnene etter den tiden, ved å blåse på dem for å se om skinnet løsner. Hvis det gjør det, er de ferdige. Tiden kan variere avhengig av ovnen din og hvor lenge bønnene ble forvellt i forkant. Koketiden kan øke til totalt opptil 12 timer.
  3. 33. I en stor bolle eller middels stor kjele, bland det varme vannet med sukkersirupen og melassen for å løse opp sukkersirupen. Bland deretter inn alle de resterende ingrediensene. Sett til side til bruk i de stekte bønnene.