
Saltede scones med cheddarost, bacon og løk
Oppdag oppskriften på saftige scones fylt med cheddar ost, sprø bacon og aromatisk løk. Perfekt til frokost, brunch eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 ½ kopper selvhevende mel
- 2. 1 ½ spiseskjeer sukker
- 3. ¼ teskje salt
- 4. 2 spiseskjeer løk, hakket og sautert
- 5. 2 spiseskjeer bacon, hakket
- 6. 3 egg
- 7. ¾ kopp kulturmelk
- 8. ¼ kopp revet cheddarost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grillen på middels varme.
- 22. Bruk en middels stor bolle og bland mel, sukker, salt, løk og bacon sammen. La blandingen heve i omtrent 30 minutter.
- 33. Tilsett deretter egg, kulturmelk og ost. Bland videre til en fast deig dannes. Hvis deigen blir litt for våt, kan du bare tilsette litt mer mel.
- 44. Legg deigen på kjøkkenbenken og dryss over litt mel. Kna den ut med hendene til den er jevn. Bruk en rund kjevleutstikker med 2-tommers diameter og stikk ut sirkler.
- 55. Legg et lite stykke bakepapir i en liten panne, og plasser utstikkede sirkler i pannen. Strø over ønsket mengde ost, og sett pannen på grillen med lokket lukket i 15 minutter.
- 66. For servering, del opp i to og smør på smør eller annet foretrukket pålegg.


