Dobbeltsjokolade mocha-brownies

Dobbeltsjokolade mocha-brownies

Lær hvordan du lager smakfulle double chocolate mocha brownies. En perfekt dessert for sjokolade- og kaffefans, enkel å lage og utrolig god.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør
  • 2. 150 gram usøtet sjokolade, grovhakket
  • 3. 2 kopper sukker
  • 4. 1 spiseskje instant-espresso pulver eller instant-kaffegranuler
  • 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 4 store egg
  • 8. 1 kopp hvetemel
  • 9. 3/4 kopp semisøte sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. Kle en bakeform på 38 x 25 x 2,5 cm med aluminiumsfolie, slik at 5 cm av folien henger over kantene, og smør folien godt (unntatt overheng) med 1 ss smør.
  3. 33. Smelt de resterende 150 g smør sammen med usøtet sjokolade i en stor metallbolle plassert over en kjele med lett kokende vann, og rør til det er glatt. Ta bollen av varmen og visp inn sukker, espressopulver, vanilje og salt (blandingen vil være klumpete). Tilsett egg ett om gangen, og visp etter hver til det er godt blandet og røren er jevn.
  4. 44. Bland mel og sjokoladeknapper i en annen bolle, og vend det inn i røren til det akkurat er blandet.
  5. 55. Fordel røren jevnt i bakeformen og stek midt i ovnen til toppen er fast og kantene begynner å løsne fra sidene av formen, ca. 20 minutter (ikke oversteke).
  6. 66. Avkjøl i formen på en rist i 5 minutter, løft deretter forsiktig browniesene ut av formen ved å gripe tak i begge ender av folien, og la dem avkjøle på risten i ytterligere 10 minutter. Skjær i 32 firkanter, og løft browniesene av folien med en slikkepott.