Saltede cheddar- og squashmuffins
Lær hvordan du lager deilige savory cheddar zucchini muffins. Perfekt som frokost eller snacks. Enkel oppskrift med smakfull ost og frisk zucchini.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 3/4 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1/4 kopp smør, smeltet
- 1 egg, lett pisket
- 1 kopp melk
- 1 kopp revet, uskadet zucchini
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 3/4 kopp revet Cheddarost
- 1/4 kopp ferskrevet Parmesanost
- 4 skiver bacon, sprøtt stekt og smuldret
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Spray 12 muffinsformer med kokespray.
- 2Bland melet, bakepulveret, natronen og saltet i en bolle.
- 3I en annen bolle, rør sammen smør, egg, melk, zucchini og hvitløk til det er godt blandet. Bland melblandingen inn i melkeblandingen, omtrent 1/2 kopp om gangen, og rør mellom tilsetningene til melet er innarbeidet. Vend inn cheddarost, parmesanost og sprøstekt bacon, og hell røren i de forberedte muffinsformene.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten av en muffin kommer ut ren, ca. 30 til 35 minutter. La muffinsene avkjøle litt før de tas ut av muffinsformene; server varme. Oppbevar rester i kjøleskapet.





