MeXicansk frittata

MeXicansk frittata

Lær hvordan du lager en deilig mexican frittata med enkle ingredienser. Perfekt for frokost, lunsj eller middag. Rask, enkel og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1/2 spiseskje olivenolje
  • 2. 2 til 3 grønne løk eller vårløk, skivet (bare de hvite og lysegrønne delene)
  • 3. 3 store egg
  • 4. 1 spiseskje vann
  • 5. 1 spiseskje hakket fersk koriander
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 1/4 kopp mexicansk crema eller rømme
  • 8. 1/4 kopp revet Oaxaca- eller mozzarellaost

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  3. 3I en 20-centimeters non-stick, ovnsfast stekepanne, varm opp oljen over middels varme. Tilsett de grønne løkene og kok til de er myke, ca. 3 minutter.
  4. 4I mellomtiden, i en middels stor bolle, visp eggene med 1 spiseskje vann. Tilsett koriander og krydre med salt og pepper.
  5. 5Hell eggeblandingen i pannen og stek.
  6. 6Tilsett eggene og korianderen i pannen, og krydre med salt og pepper.
  7. 7Stek i ca. 8 minutter, og løft kantene med en slikkepott for å la ukokt eggeblanding renne ned til bunnen.
  8. 8Hell over den meksikanske rømmen og dryss over osten.
  9. 9Sett pannen i ovnen og stek til den er puffet og gyllen, ca. 8–10 minutter.
  10. 10Server varm eller romtemperert.