
Blansjerte råkostgrønnsaker
oppskrift på blancherte crudites, en enkel og sunn forrett med friske grønnsaker. perfekt for sommerbordet eller som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund asparges
- 1 pund gulrøtter, skåret diagonalt i 1-tommers biter
- 1 pint cherrytomater
- 2 hoder radicchio
- Urte-dip, oppskrift følger
- 225 gram kremost, romtemperert
- 1/2 kopp rømme
- 1/2 kopp majones
- 4 vårløk, hvite og grønne deler, finhakket
- 2 spiseskjeer fersk persille, finhakket
- 1 spiseskje fersk dill, finhakket
- 1 teskje kosher-salt
- 3/4 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann, og fyll en stor bolle med isvann.
- 2Fjern de seige bunndelene på aspargesstilkene. Hvis de er tykke, skrell stilkene halvveis opp.
- 3Tilsett gulrøttene i det kokende vannet og blansjer dem i 1 minutt. Ta umiddelbart opp gulrøttene med en hullsleiv og dypp dem i isvannet. La gulrøttene renne av når de er helt avkjølt.
- 4Tilsett aspargesen i det kokende vannet og blansjer i 1 minutt. Ta umiddelbart opp aspargesen med en hullsleiv og dypp dem i det reserverte isvannet. La aspargesen renne av når den er helt avkjølt.
- 5Skjær radicchioen i båter.
- 6Anrett gulrøtter, asparges, cherrytomater og radicchio på et fat, og server med urtedippen.
- 7Ha kremost, rømme, majones, vårløk, persille, dill, salt og pepper i bollen til en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, og kjør til en jevn blanding. Server ved romtemperatur.