Blansjerte råkostgrønnsaker

Blansjerte råkostgrønnsaker

oppskrift på blancherte crudites, en enkel og sunn forrett med friske grønnsaker. perfekt for sommerbordet eller som snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund asparges
  • 1 pund gulrøtter, skåret diagonalt i 1-tommers biter
  • 1 pint cherrytomater
  • 2 hoder radicchio
  • Urte-dip, oppskrift følger
  • 225 gram kremost, romtemperert
  • 1/2 kopp rømme
  • 1/2 kopp majones
  • 4 vårløk, hvite og grønne deler, finhakket
  • 2 spiseskjeer fersk persille, finhakket
  • 1 spiseskje fersk dill, finhakket
  • 1 teskje kosher-salt
  • 3/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann, og fyll en stor bolle med isvann.
  2. 2Fjern de seige bunndelene på aspargesstilkene. Hvis de er tykke, skrell stilkene halvveis opp.
  3. 3Tilsett gulrøttene i det kokende vannet og blansjer dem i 1 minutt. Ta umiddelbart opp gulrøttene med en hullsleiv og dypp dem i isvannet. La gulrøttene renne av når de er helt avkjølt.
  4. 4Tilsett aspargesen i det kokende vannet og blansjer i 1 minutt. Ta umiddelbart opp aspargesen med en hullsleiv og dypp dem i det reserverte isvannet. La aspargesen renne av når den er helt avkjølt.
  5. 5Skjær radicchioen i båter.
  6. 6Anrett gulrøtter, asparges, cherrytomater og radicchio på et fat, og server med urtedippen.
  7. 7Ha kremost, rømme, majones, vårløk, persille, dill, salt og pepper i bollen til en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, og kjør til en jevn blanding. Server ved romtemperatur.