
Pad Thai
dette er en enkel oppskrift på pad thai, en smakfull thailandsk rett med risnudler, skalldyr og peanøtter. perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke (14 gram) medium tørkede risnudler
- 1/4 kopp fiskesaus
- 2 spiseskjeer soyasaus av god kvalitet
- 4 spiseskjeer tamarindsaft
- 1/2 kopp hvit eddik eller risvinseddik
- 1/4 kopp sukker
- 1 kopp konservert raspet radish
- 1/4 kopp vegetabilsk olje til steking
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 1/2 pund store reker, skrelte med halen på
- 1 teskje cayennepepper
- 1 spiseskje paprika
- 4 kopper bønnespirer
- 8 unser tofukake, stekt og skåret i små terninger
- 1 kopp finmalt rå peanøtt, ristet (bør være rå og deretter ristet)
- 1 bunt hvitløkssvisker, hakket
- 3 egg, pisket, kokt, rullet opp og revet
- Limebåter, eventuelt som pynt
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg nudlene i varmt vann til de er lett bøyelige; sil av vannet og sett til side. I en middels stor bolle, bland fiskesaus, soyasaus, tamarindjuice, eddik, sukker og reddik; rør til sukkeret er oppløst, og sett deretter til side. Forbered og mål opp alle de andre ingrediensene før du begynner å koke.
- 2Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne over høy varme. Når oljen er varm, jobb raskt og tilsett hvitløk og reker, og vend med tresleiver til rekene er omtrent halvveis ferdige. Tilsett cayennepepper og paprika, og vend godt sammen. Tilsett nudler og reddik blantur, og vend godt. Tilsett bønnespirer og tofu, og vend igjen. Tilsett peanøtter og hvitløkssiv, og vend godt. Når rekene er akkurat kokt gjennom, og alle ingrediensene er gjennomvarme, fjern fra varmen. Pynt med revet egg og limebåter, hvis ønskelig. Server umiddelbart.