Kylling Vesuvio

Kylling Vesuvio

Lær hvordan du lager den klassiske chicken vesuvio med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 2. 4 kyllinglår med skinn og bein
  • 3. 3. Salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 4. 680 gram små røde poteter, delt i to
  • 5. 5. 4 store hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 6. ¾ kopp tørr hvitvin
  • 7. 7. ¾ kopp kyllingbuljong
  • 8. 8. 1 ½ teskje tørket oregano
  • 9. 9. 1 teskje tørket timian
  • 10. 10. 225 gram frosne artisjokkhjerter eller 1 kopp frosne limabønner, tint
  • 11. 11. 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  3. 33. Varm opp oljen i en stor, ovnsfast gryte over høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Arbeid i 2 omganger om nødvendig, og stek kyllingen i gryten til den er gyllenbrun på alle sider, ca. 10 minutter. Overfør kyllingen til en skål.
  4. 44. Forsiktig, tilsett potetene i den samme gryten og stek dem til de er gylne, rør av og til, i ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og la det surre i 1 minutt. Hell i vinen og skrap opp eventuelle brune biper i bunnen av gryten. Tilsett buljongen, oregano og timian. Legg kyllingen tilbake i gryten og rør godt. Kok opp over middels høy varme.
  5. 55. Dekk til og stek i ovnen til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Fordel potetene rundt kyllingen. Tilsett artisjokkhjertene i sausen i gryten. Dekk til og la det småkoke over høy varme til artisjokkene er møre, rør ofte, ca. 4 minutter. Skru ned varmen til lav. Rør inn smøret. Hell sausen over kylling og poteter, og server.