
Kylling Vesuvio
Lær hvordan du lager den klassiske chicken vesuvio med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 33. Varm opp oljen i en stor, ovnsfast gryte over høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Arbeid i 2 omganger om nødvendig, og stek kyllingen i gryten til den er gyllenbrun på alle sider, ca. 10 minutter. Overfør kyllingen til en skål.
- 44. Forsiktig, tilsett potetene i den samme gryten og stek dem til de er gylne, rør av og til, i ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og la det surre i 1 minutt. Hell i vinen og skrap opp eventuelle brune biper i bunnen av gryten. Tilsett buljongen, oregano og timian. Legg kyllingen tilbake i gryten og rør godt. Kok opp over middels høy varme.
- 55. Dekk til og stek i ovnen til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Fordel potetene rundt kyllingen. Tilsett artisjokkhjertene i sausen i gryten. Dekk til og la det småkoke over høy varme til artisjokkene er møre, rør ofte, ca. 4 minutter. Skru ned varmen til lav. Rør inn smøret. Hell sausen over kylling og poteter, og server.