Vareniki – ukrainske pierogier
Lær hvordan du lager tradisjonelle ukrainske vareniki eller pierogies med denne enkle oppskriften. Perfekt for enhver anledning og enkel å tilberede.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en food processor, bland melet og saltet. Med motoren i gang, tilsett egget og oljen, og hell deretter vannet i en jevn, sakte strøm til deigen former en ball rundt kniven. Overfør deigen til en melet overflate og elt i ca. 2 minutter, til den er glatt. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter. Del deigen i 2 baller. På en melet overflate, med en melet kjevle, kjevle ut en av ballene veldig tynt, til ca. 1/16 tomme, og pass på at den ikke revner. Med en kakeutstikker eller et glass, stikk ut sirkler på ca. 3 tommer i diameter. Legg en toppet teskje av ønsket fyll i midten av en sirkel. Brett deigen over for å danne en halvsirkel. Pensle kantene med egget og trykk godt med gaffelens tenner for å forsegle. Plasser varenikiene etter hvert som de lages på et stort, lett melet fat, og dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager neste batch. Gjenta med den andre deigballen. Kok opp 6 liter saltet vann over høy varme. Skru ned varmen til middels og forsiktig senk halve varenikiene i vannet. Kok, rør av og til for å forhindre at de setter seg fast, til de flyter opp til overflaten, ca. 6–7 minutter. Bruk en hullsleiv til forsiktig å ta varenikiene opp i en sil og la dem renne godt av. Overfør til en dyp serveringsskål og vend inn halvparten av smøret.
- 22. I en liten stekepanne, smelt smøret over middels varme og sautér løken til den er dypt farget, ca. 10 minutter. I en blandingsbolle, kombiner resten av ingrediensene. Tilsett den sauterte løken sammen med kokefettet og bland godt. Fyll varenikiene og kok som anvist.
- 33. I en stor stekepanne, sautér baconet over middels varme til det avgir fett. Ta ut bacon