Vareniki – ukrainske pierogier

Vareniki – ukrainske pierogier

Lær hvordan du lager tradisjonelle ukrainske vareniki eller pierogies med denne enkle oppskriften. Perfekt for enhver anledning og enkel å tilberede.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  • 2. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  • 3. 1. 2 kopper hvetemel
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 2 store eggeplommer
  • 6. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 7. 7 til 8 spiseskjeer vann
  • 8. 1 eggehvite, lett pisket
  • 9. 1 oppskrift potet-, ost- eller surkålfyll
  • 10. 4 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i biter
  • 11. 6 spiseskjeer smør
  • 12. 1 middels stor løk, finhakket
  • 13. 3 store poteter, kokt og most
  • 14. 113 gram gårdsost
  • 15. 2 skiver Colby- eller annen mild Cheddar-ost, revet
  • 16. Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
  • 17. Løksmør eller rømme (tilbehør)
  • 18. 2 kopper gårdsost
  • 19. 1 eggeplomme
  • 20. 3 spiseskjeer sukker til søte vareniki, salt etter smak til salte
  • 21. 1/2 teskje vaniljesukker (valgfritt)
  • 22. Rømme (tilbehør)
  • 23. Melis (tilbehør)
  • 24. 3 skiver bacon, i terninger
  • 25. 1 stor løk, hakket
  • 26. 3 1/2 kopper ferdigpakket (ikke hermetikk) surkål, skylt og godt presset
  • 27. 1 teskje sukker
  • 28. 1/3 kopp kylling- eller kjøttkraft

Fremgangsmåte

  1. 11. I en food processor, bland melet og saltet. Med motoren i gang, tilsett egget og oljen, og hell deretter vannet i en jevn, sakte strøm til deigen former en ball rundt kniven. Overfør deigen til en melet overflate og elt i ca. 2 minutter, til den er glatt. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter. Del deigen i 2 baller. På en melet overflate, med en melet kjevle, kjevle ut en av ballene veldig tynt, til ca. 1/16 tomme, og pass på at den ikke revner. Med en kakeutstikker eller et glass, stikk ut sirkler på ca. 3 tommer i diameter. Legg en toppet teskje av ønsket fyll i midten av en sirkel. Brett deigen over for å danne en halvsirkel. Pensle kantene med egget og trykk godt med gaffelens tenner for å forsegle. Plasser varenikiene etter hvert som de lages på et stort, lett melet fat, og dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager neste batch. Gjenta med den andre deigballen. Kok opp 6 liter saltet vann over høy varme. Skru ned varmen til middels og forsiktig senk halve varenikiene i vannet. Kok, rør av og til for å forhindre at de setter seg fast, til de flyter opp til overflaten, ca. 6–7 minutter. Bruk en hullsleiv til forsiktig å ta varenikiene opp i en sil og la dem renne godt av. Overfør til en dyp serveringsskål og vend inn halvparten av smøret.
  2. 22. I en liten stekepanne, smelt smøret over middels varme og sautér løken til den er dypt farget, ca. 10 minutter. I en blandingsbolle, kombiner resten av ingrediensene. Tilsett den sauterte løken sammen med kokefettet og bland godt. Fyll varenikiene og kok som anvist.
  3. 33. I en stor stekepanne, sautér baconet over middels varme til det avgir fett. Ta ut bacon