
Omvendt marinade med sterk og søt paprika, kylling og reker
Lær hvordan du lager en smakfull reverse marinade med hot og sweet pepper til kylling og reker. Enkel oppskrift for en spennende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Legg paprikaene under grillen slik at de blir jevnt svarte over hele overflaten; la ovnsdøren stå litt på gløtt for å slippe ut damp. (Alternativt kan du brenne paprikaene over åpen flamme på komfyren.) Legg paprikaene i en bolle og dekk med plastfolie. La dem avkjøle slik at du kan håndtere, skrelle og fjerne frøene.
- 22. Forvarm en grillpanne eller takke over middels høy varme.
- 33. I mellomtiden krydre kyllingen med salt, pepper og tørkede urter, og pensle den med litt ekstra jomfruolivenolje. Krydre rekene med sjømatkrydder og vend dem i litt olje også.
- 44. Grovhakk paprikaene og ha dem i en foodprocessor sammen med eddik, chili, hvitløk og omtrent 1/4 kopp ekstra-virgin olivenolje, og kjør til en jevn saus.
- 55. Grill kyllingen i 6 minutter på hver side. Grill rekene i 3 minutter på hver side. Vend kyllingen og rekene i marinaden, og server varme, kalde eller romtempererte.