Fiskerull med urte-smør

Fiskerull med urte-smør

oppskrift på fiskerull med smør laget av compound butter. perfekt for en smakfull forrett eller lunsj. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 tynne laksefileter
  • 2. 2. 3 steinbiterfileter
  • 3. 3. 8 sjøscallops
  • 4. 4. 1 spiseskje hakket fersk dill
  • 5. 5. 1 spiseskje hakket fersk persille
  • 6. 6. Salt og pepper, etter smak
  • 7. 7. Rapsolje, til pensling
  • 8. 8. 113 gram smør (1 stang), romtemperert
  • 9. 9. 1 teskje tørket persilleflak
  • 10. 10. 1/4 teskje salt
  • 11. 11. 1/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg et ark bakepapir på kjøkkenbenken og dekk det med plastfolie.
  2. 22. Legg ut laksefiletene dine, med haletippen bort fra deg. Overlapp rykende nok av flyndrefiletene omtrent 1 tomme over haletippen på laksen. Deretter plasserer du kamskjellene på en metallspyd og setter det i den enden av flyndrefileten som er lengst unna deg. Strø urtene over fisken og krydre med salt og pepper.
  3. 33. Bruk plastfolien til å trekke fisken mot deg, slik at plasten begynner å dra flyndrefileten over kamskjellene. Pass på at du ikke ruller plasten inn i fiskerullen. Bruk et stekebrett til å presse rullen tett sammen mens du drar plasten mot deg. Rullen skal være tett, og du skal kunne fjerne plastfolien. Deretter ruller du fisken inn i bakepapiret bort fra deg slik at den er dekket og kan settes i kjøleskapet. La den stå i kjøleskapet i 1 time.
  4. 44. For Smør med urter (Compound Smør): I en stor bolle, bruk en tresleiv til å blande alle ingrediensene. Legg urtesmøret på et stykke bakepapir og brett papiret over seg selv. Dra i papiret for å danne en rull, og vri endene. Sett det i fryseren i 10 minutter for å stivne. Skjær i ¼-tommers skiver og fjern bakepapiret.
  5. 55. Forvarm ovnen med grillelementet og plasser ovnristen 15 centimeter fra varmekilden.
  6. 66. Fjern metallspydet og skjær rouladen i skiver på ¾ til 1 tomme. Legg dem på en grillpanne og pensle hver skive med rapsolje. Sett under grillen i 3 til 6 minutter, avhengig av hvor godt stekt du ønsker fisken.
  7. 77. Server med én skive urtesmør på hver fiskerull.