Smeltet hvit sjokoladesaus med bærkompott

Smeltet hvit sjokoladesaus med bærkompott

oppskrift på smeltet hvit sjokoladesaus med frisk bærkompott, perfekt som dessert eller tilbehør. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1 kopp kremfløte
  • 6 unser hvit sjokolade, hakket
  • 1/4 kopp vann
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 4 kopper blandede frosne bær, tint
  • 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, varm opp fløten til kokepunktet over høy varme. Skru ned varmen til middels og visp inn sjokoladen til den er smeltet. La sausen småkoke forsiktig i 10 minutter. Sett til side. Lag en lett sukkersirup ved å varme vann og sukker sammen i en middels stor stekepanne, og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett sitronsaft og bær i sirupen, og kok opp over middels varme i 2 til 3 minutter, mens du forsiktig rister pannen for å dekke bærene med sirup. Tilsett smør og fortsett å koke, og sving bærene og smøret rundt i pannen til smøret er smeltet. La det koke i ytterligere 5 minutter. Fordel bærkompotten i små porsjonsformer, og drypp over hvit sjokoladesaus før servering.