
Smeltet hvit sjokoladesaus med bærkompott
oppskrift på smeltet hvit sjokoladesaus med frisk bærkompott, perfekt som dessert eller tilbehør. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 kopp kremfløte
- 6 unser hvit sjokolade, hakket
- 1/4 kopp vann
- 1/2 kopp sukker
- 2 teskjeer fersk sitronsaft
- 4 kopper blandede frosne bær, tint
- 2 spiseskjeer usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, varm opp fløten til kokepunktet over høy varme. Skru ned varmen til middels og visp inn sjokoladen til den er smeltet. La sausen småkoke forsiktig i 10 minutter. Sett til side. Lag en lett sukkersirup ved å varme vann og sukker sammen i en middels stor stekepanne, og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett sitronsaft og bær i sirupen, og kok opp over middels varme i 2 til 3 minutter, mens du forsiktig rister pannen for å dekke bærene med sirup. Tilsett smør og fortsett å koke, og sving bærene og smøret rundt i pannen til smøret er smeltet. La det koke i ytterligere 5 minutter. Fordel bærkompotten i små porsjonsformer, og drypp over hvit sjokoladesaus før servering.