
Eplebåter
lær hvordan du lager deilig apple butter hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt som pålegg eller til bakst, og passer til alle sesonger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 5 pund epler
- 1 kopp eplesidereddik
- 1 kopp eplesider eller juice
- 1 ½ kopper brunt sukker, godt pakket
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- ½ teskje malt kanel
- ¼ teskje malt muskatnøtt
- ¼ teskje malt allehånde
- En klype salt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: slowkoker
- 2Vask eplene grundig. Hvis de virker voksete, skrubb dem med en grønnsakbørste. Økologiske epler anbefales, siden du vil koke dem med skallet på. Del eplene i kvarter og legg dem i slowkokeren. Tilsett eplecidereddik og eplejuice eller cider. Kok, med lokk på, til eplene er myke.
- 3Mos eplene med en potetmoser til de er grundig moste. Kjør massen gjennom en kjøttkvern for å fjerne skallet og frøene, og passér en puré. Hvis du ikke har kjøttkvern, press massen gjennom en sikt.
- 4Tilsett brunt sukker, lønnesirup, malt kanel, muskat, allehånde og salt. Kok opp, rør av og til for å unngå at det brenner seg, til eplesmøret blir mørkere og danner topper på skjeen. Juster sødme og krydder etter smak. Oppbevar i kjøleskapet i en måned, eller hermetiser i vannbad i 15 minutter og oppbevar på et kjølig, mørkt sted i opptil ett år.
