Eplebåter

Eplebåter

lær hvordan du lager deilig apple butter hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt som pålegg eller til bakst, og passer til alle sesonger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 5 pund epler
  • 1 kopp eplesidereddik
  • 1 kopp eplesider eller juice
  • 1 ½ kopper brunt sukker, godt pakket
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • ½ teskje malt kanel
  • ¼ teskje malt muskatnøtt
  • ¼ teskje malt allehånde
  • En klype salt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: slowkoker
  2. 2Vask eplene grundig. Hvis de virker voksete, skrubb dem med en grønnsakbørste. Økologiske epler anbefales, siden du vil koke dem med skallet på. Del eplene i kvarter og legg dem i slowkokeren. Tilsett eplecidereddik og eplejuice eller cider. Kok, med lokk på, til eplene er myke.
  3. 3Mos eplene med en potetmoser til de er grundig moste. Kjør massen gjennom en kjøttkvern for å fjerne skallet og frøene, og passér en puré. Hvis du ikke har kjøttkvern, press massen gjennom en sikt.
  4. 4Tilsett brunt sukker, lønnesirup, malt kanel, muskat, allehånde og salt. Kok opp, rør av og til for å unngå at det brenner seg, til eplesmøret blir mørkere og danner topper på skjeen. Juster sødme og krydder etter smak. Oppbevar i kjøleskapet i en måned, eller hermetiser i vannbad i 15 minutter og oppbevar på et kjølig, mørkt sted i opptil ett år.