Gorgonzolapølse-frittata

Gorgonzolapølse-frittata

oppskrift på en smakfull gorgonzolasaus og frittata, perfekt for en rask lunsj eller middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 mellomstore røde poteter
  • 2. 1/2 teskje salt
  • 3. 4 teskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 4. 1/2 pund søt italiensk pølse, uten skinn, kjøttet smuldret
  • 5. 6 store egg
  • 6. 1 rød paprika, skivet
  • 7. 1/4 kopp Gorgonzola, smuldret
  • 8. 1/4 kopp basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk en skarp kniv eller en mandolin og skjær potetene i tynne skiver. Legg dem i en stor stekepanne, og tilsett nok vann til å dekke skivene. Strø over salt. Kok opp vannet og kok potetene i 3 til 5 minutter, til de akkurat er møre. Sil av vannet, og la potetene avkjøle seg.
  2. 2Varm opp 2 teskjeer olivenolje i en middels stor stekepanne på middels varme. Tilsett pølsen og kok den til den er brunet og gjennomstekt, i 4 til 5 minutter. Ta pølsen av varmen og sil av eventuelt fett.
  3. 3Visp eggene sammen i en stor bolle til de er godt blandet.
  4. 4Varm opp de resterende 2 teskjeene olivenolje i en middels, ovnsikker stekepanne på middels varme. Tilsett paprika og stek, rør ofte, til den er akkurat myk, i 4 til 5 minutter. Ta pannen av varmen og legg potetskivene, litt overlappende, over paprikaen. Fordel den kokte pølsen og Gorgonzola jevnt over potetskivene. Hell forsiktig eggene over alt.
  5. 5Dekk pannen med lokk og sett den tilbake på lav varme. Stek til eggene er stivnet, i 5 til 6 minutter.
  6. 6I mellomtiden, forvarm grillen.
  7. 7Plasser pannen under grillen, ca. 10 cm fra varmekilden, og stek til eggene akkurat begynner å bli brune, ca. 5 minutter. Ta pannen ut av grillen. Rør basilikumbladene til tynne bånd og strø dem over frittataen. Skjær frittataen i båter og server den varm.