
Gorgonzolapølse-frittata
oppskrift på en smakfull gorgonzolasaus og frittata, perfekt for en rask lunsj eller middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Bruk en skarp kniv eller en mandolin og skjær potetene i tynne skiver. Legg dem i en stor stekepanne, og tilsett nok vann til å dekke skivene. Strø over salt. Kok opp vannet og kok potetene i 3 til 5 minutter, til de akkurat er møre. Sil av vannet, og la potetene avkjøle seg.
- 22. Varm opp 2 teskjeer olivenolje i en middels stor stekepanne på middels varme. Tilsett pølsen og kok den til den er brunet og gjennomstekt, i 4 til 5 minutter. Ta pølsen av varmen og sil av eventuelt fett.
- 33. Visp eggene sammen i en stor bolle til de er godt blandet.
- 44. Varm opp de resterende 2 teskjeene olivenolje i en middels, ovnsikker stekepanne på middels varme. Tilsett paprika og stek, rør ofte, til den er akkurat myk, i 4 til 5 minutter. Ta pannen av varmen og legg potetskivene, litt overlappende, over paprikaen. Fordel den kokte pølsen og Gorgonzola jevnt over potetskivene. Hell forsiktig eggene over alt.
- 55. Dekk pannen med lokk og sett den tilbake på lav varme. Stek til eggene er stivnet, i 5 til 6 minutter.
- 66. I mellomtiden, forvarm grillen.
- 77. Plasser pannen under grillen, ca. 10 cm fra varmekilden, og stek til eggene akkurat begynner å bli brune, ca. 5 minutter. Ta pannen ut av grillen. Rør basilikumbladene til tynne bånd og strø dem over frittataen. Skjær frittataen i båter og server den varm.