
Sjokoladekake i pundstørrelse
Lær hvordan du lager en saftig og enkel sjokoladekake i pund-stil. Perfekt for enhver anledning. Følg vår trinnvise oppskrift og overrask dine gjester!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp (2 staver) smør, romtemperert, pluss litt til smøring av formen
- 3 kopper hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp kakao
- 1/2 kopp vegetabilsk fett (for eksempel vegetabilsk margarin)
- 3 kopper sukker
- 5 store egg, romtempererte
- 1 kopp melk
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- Vaniljeis, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 25-centimeters rund kakeform med smør.
- 3Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kakao. Sett til side.
- 4Pisk opp smør, margarin og sukker med en elektrisk mikser til det er luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hver gang. Med mikseren på, veksle mellom å tilsette melblandingen og melken, begynn og avslutt med mel. Rør inn vaniljen.
- 5Hell røren i den forberedte formen og stek i 1 time. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne inn i midten; den skal komme ut ren. La kaken avkjøle i formen i 30 minutter før du forsiktig tar den ut og lar den avkjøle helt på en avkjølingsrist.
- 6Skjær kaken i skiver og server med en kule vaniljeis på toppen.