Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladekake i pundstørrelse

Sjokoladekake i pundstørrelse

Lær hvordan du lager en saftig og enkel sjokoladekake i pund-stil. Perfekt for enhver anledning. Følg vår trinnvise oppskrift og overrask dine gjester!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp (2 staver) smør, romtemperert, pluss litt til smøring av formen
  • 3 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp kakao
  • 1/2 kopp vegetabilsk fett (for eksempel vegetabilsk margarin)
  • 3 kopper sukker
  • 5 store egg, romtempererte
  • 1 kopp melk
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • Vaniljeis, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 25-centimeters rund kakeform med smør.
  3. 3Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kakao. Sett til side.
  4. 4Pisk opp smør, margarin og sukker med en elektrisk mikser til det er luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hver gang. Med mikseren på, veksle mellom å tilsette melblandingen og melken, begynn og avslutt med mel. Rør inn vaniljen.
  5. 5Hell røren i den forberedte formen og stek i 1 time. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne inn i midten; den skal komme ut ren. La kaken avkjøle i formen i 30 minutter før du forsiktig tar den ut og lar den avkjøle helt på en avkjølingsrist.
  6. 6Skjær kaken i skiver og server med en kule vaniljeis på toppen.