
Grillede fruktpizzas
oppskrift på grillede fruktpizzaer - en frisk og sunn dessert perfekt for sommeren. enkel å lage, liten tid nødvendig.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- Kokie Crust:
- 1 1/2 kopper sukker (sukker)
- 1 1/3 kopper (2 2/3 staver) saltet smør
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje sitronskall
- 1 teskje limezest
- 2 store egg
- 3 spiseskjeer helmelk
- 4 kopper hvetemel (all-purpose mel)
- 1 spiseskje bakepulver
- 1/2 teskje kosher salt
- Topping:
- En 8-unse pakke kremost
- 1/3 kopp melis (sukker)
- Skall av 1/2 sitron
- Eplegelé-glasur:
- 1/2 kopp eplegelé
- Grillet frukt:
- Kokosolje, til å smøre grillpannen
- 10 jordbær, uten stilk
- 4 kiwi, skrelt og delt i fire
- 2 ferskner, delt i fire
- 1/2 ananas, skrelt, kjernet og skåret i 1/4-tommers skiver
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: 8 metall- eller trespyd.
- 3For kokie-deigen: Forvarm ovnen til 180°C (350°F).
- 4I en stor bolle, pisk sammen sukker, smør, vanilje og sitron- og limezest grundig. Tilsett eggene og pisk til det er lyst og luftig. Bland inn melken.
- 5I en middels stor bolle, sikt sammen mel, bakepulver og salt. Bland melblandingen inn i smør- og sukkerblandingen.
- 6Del deigen i to, form til flate sirkler og pakk inn i plastfolie.
- 7Sett i kjøleskapet i 1 time eller fryst i 20 minutter.
- 8Kjevle ut de to deigstykkene og legg hver på et bakepapirkledd stekebrett.
- 9Stek til kokie-deigen er gjennomstekt og gyllenbrun, men ikke for sprø, i 8 til 10 minutter.
- 10La avkjøle helt.
- 11For toppingen: Bruk en mikser med visp-vedlegg og pisk sammen kremost, melis, vanilje og sitronzest i en middels bolle til det er lyst og luftig.
- 12For eplegelé-glaze: Bland eplegelé og 3 ss vann i en bolle.
- 13For grillet frukt: Varm opp en grillpanne til middels-høy varme og pensle med kokosolje. Tre jordbær, kiwi, ferskner og ananasskiver hver for seg på spyd (ca. 2 spyd per frukttype) og legg dem på en tallerken. Pensle med eplegelé-glaze. Vend spydende og pensle den andre siden med mer glaze.
- 14Grill frukten, snu én gang, til grillmerker vises, i 2 til 3 minutter. Fjern frukten fra spydene og legg hver frukttype i separate boller.
- 15Server de avkjølte kakene med kremosttopping, boller med grillet frukt og resten av eplegelé-glazen.
- 16La alle lage sin egen pizza ved å smøre kremostblandingen på kaken og dekorere

