
Hamentashen
lær hvordan du lager deilige hamentashen med vår enkle oppskrift. perfekt til hanukkah eller som en søt snack året rundt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 4 kopper mel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje kosher-salt
- 2/3 kopp vegetabilsk olje
- 2 store egg pluss 1 stort eggeplomme
- 1 kopp sukker
- Skallet av 1 sitron
- Saften av 1/2 sitron
- Saften av 1/2 appelsin
- 2 spiseskjeer brandy
- Bringebær- eller aprikosmarmelade, eller valmuefrøfyll, oppskrift følger, til fyllet
- 1 egg, lett pisket
- 1/2 kopp rosiner
- 3/4 kopp ferske valmuefrø* (se Kok’s Note)
- 1/2 kopp melk
- 4 til 5 spiseskjeer sukker
- En klype salt
- 1/4 kopp honning
- 1 teskje sitronskall pluss 1/2 teskje av saften
- 1 lett pisket egg
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, rør sammen mel, bakepulver og salt; sett til side. I en stor bolle, visp sammen olje, egg, eggeplomme, sukker, revet sitrusskall, begge juicer og brandy til en jevn blanding. Rør gradvis inn melet blandingen til en klissete deig dannes. Pakk inn i plastfolie, form til en flat disk og la den hvile i kjøleskapet over natten.
- 2Når det er tid for å steke, forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 3Arbeid med omtrent en fjerdedel av deigen om gangen, og la resten være i kjøleskapet. Rull ut på lett melet overflate til deigen er litt mindre enn 0,6 cm (1/4 tomme) tykk. Kutt ut sirkler (eller andre morsomme former) med kjekskuttere på 6-7,5 cm (2 1/2 til 3 tommer). Legg en teskje med fyll i midten (omtrent 1 teskje per kjekse), og klyp sammen den ene siden opp. Vend og klyp igjen for å danne en trekantet form. La det være litt fyll som viser seg øverst. For utradisjonelle former, bruk fantasien: rørformede, firkanter, små biter eller til og med noen flate kjekser med en fordypning i midten fylt med litt fyll.
- 4Legg kjeksen på bakepapir på et stekebrett, pensle med litt sammenvispet egg for glans, og stek til de er pent brune, ca. 10–15 minutter.
- 5Oppbevar i romtemperatur i lufttett beholder, men spis innen 3 til 4 dager, maks.
- 6Bland alt unntatt sitrusskall, sitrusjuice og det sammenvispede egget i en kjele, og kok opp på middels varme til det tykner, ca. 10–15 minutter. Rør ofte. Tilsett sitrusskall og juice. Ta litt av fyllet og bland det inn i det sammenvispede egget




