Hamentashen

Hamentashen

lær hvordan du lager deilige hamentashen med vår enkle oppskrift. perfekt til hanukkah eller som en søt snack året rundt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 4 kopper mel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/4 teskje kosher-salt
  • 2/3 kopp vegetabilsk olje
  • 2 store egg pluss 1 stort eggeplomme
  • 1 kopp sukker
  • Skallet av 1 sitron
  • Saften av 1/2 sitron
  • Saften av 1/2 appelsin
  • 2 spiseskjeer brandy
  • Bringebær- eller aprikosmarmelade, eller valmuefrøfyll, oppskrift følger, til fyllet
  • 1 egg, lett pisket
  • 1/2 kopp rosiner
  • 3/4 kopp ferske valmuefrø* (se Kok’s Note)
  • 1/2 kopp melk
  • 4 til 5 spiseskjeer sukker
  • En klype salt
  • 1/4 kopp honning
  • 1 teskje sitronskall pluss 1/2 teskje av saften
  • 1 lett pisket egg

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, rør sammen mel, bakepulver og salt; sett til side. I en stor bolle, visp sammen olje, egg, eggeplomme, sukker, revet sitrusskall, begge juicer og brandy til en jevn blanding. Rør gradvis inn melet blandingen til en klissete deig dannes. Pakk inn i plastfolie, form til en flat disk og la den hvile i kjøleskapet over natten.
  2. 2Når det er tid for å steke, forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  3. 3Arbeid med omtrent en fjerdedel av deigen om gangen, og la resten være i kjøleskapet. Rull ut på lett melet overflate til deigen er litt mindre enn 0,6 cm (1/4 tomme) tykk. Kutt ut sirkler (eller andre morsomme former) med kjekskuttere på 6-7,5 cm (2 1/2 til 3 tommer). Legg en teskje med fyll i midten (omtrent 1 teskje per kjekse), og klyp sammen den ene siden opp. Vend og klyp igjen for å danne en trekantet form. La det være litt fyll som viser seg øverst. For utradisjonelle former, bruk fantasien: rørformede, firkanter, små biter eller til og med noen flate kjekser med en fordypning i midten fylt med litt fyll.
  4. 4Legg kjeksen på bakepapir på et stekebrett, pensle med litt sammenvispet egg for glans, og stek til de er pent brune, ca. 10–15 minutter.
  5. 5Oppbevar i romtemperatur i lufttett beholder, men spis innen 3 til 4 dager, maks.
  6. 6Bland alt unntatt sitrusskall, sitrusjuice og det sammenvispede egget i en kjele, og kok opp på middels varme til det tykner, ca. 10–15 minutter. Rør ofte. Tilsett sitrusskall og juice. Ta litt av fyllet og bland det inn i det sammenvispede egget