Hello Fresh Mobile Banner
Kulturmelk-kake med smørkrem

Kulturmelk-kake med smørkrem

Lær hvordan du lager en deilig buttermilk pound cake med denne enkle oppskriften. Perfekt for kaker eller som dessert. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 12 unser usaltet smør, delt opp i biter og myknet, pluss 1 spiseskje
  • 2. 16 unser kakehvetemel, pluss 2 spiseskjeer
  • 3. 16 unser sukker
  • 4. 4 store egg, romtempererte
  • 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 1/2 teskje kosher-salt
  • 7. 1 kopp helmelk, romtemperert

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett et rør midt i ovnen og varm opp til 190 grader Celsius.
  2. 22. Smør en 25 cm aluminiumsform eller to avlangformer (9 x 5 tommer) med 1 spiseskje smør og dryss med 2 spiseskjeer mel.
  3. 33. Bland de resterende 340 gramene smør og sukker i en bolle med en kjøkkenmaskin og pisk i 6 minutter på middels hastighet med flatpisker. Stopp en gang for å skrape ned sidene av bollen med en slikkepott. Når maskinen går på laveste hastighet, tilsett eggene ett om gangen, og sørg for at hvert egg er godt innarbeidet før du tilsetter neste. Stopp igjen for å skrape ned sidene av bollen. Dette tar omtrent 1 ½ minutt. Tilsett vanilje og salt, og pisk i 30 sekunder på middels hastighet.
  4. 44. Med maskinen på laveste hastighet, tilsett melet i tre omganger, vekselvis med kulturmelk, start og slutt med melet, og sørg for at hver porsjon er godt innarbeidet før neste tilsettes. Etter siste tilsetning, pisk røren i 30 sekunder på middels hastighet til den er nesten glatt.
  5. 55. Fordel røren jevnt i den forberedte formen(e), og del den om du bruker to former. Stek i 1 time i en rørform eller i avlange former, til den indre temperaturen når 99 grader Celsius på et øyeblikks-termometer. Skorpen vil være gyllenbrun og sprette tilbake når den trykkes på, men sprekken rundt midten vil virke fuktig.
  6. 66. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle på en avkjølingsrist i 10 minutter. Fjern kaken fra formene og la den avkjøle på risten i ytterligere 10 minutter. Oppbevar kaken på risten dekket med et kjøkkenhåndkle i opptil 3 dager.