Malaysisk kyllingpizza

Malaysisk kyllingpizza

Lær hvordan du lager en smakfull malaysian chicken pizza hjemme. En enkel oppskrift som kombinerer krydret kylling og autentiske asiatiske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp riseddik
  • 2. 1/4 kopp pakket brunt sukker
  • 3. 1/4 kopp lavsodium soyasaus
  • 4. 3 spiseskjeer vann
  • 5. 1 spiseskje skrelt og finhakket fersk ingefær
  • 6. 2 spiseskjeer chunky peanøttsmør
  • 7. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 8. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. Kokespray
  • 10. 1/2 pund benfri, skinnfri kyllingbryst, skåret i små terninger
  • 11. 1/2 kopp (2 gram) sveitserost, revet
  • 12. 1/4 kopp (1 gram) mozzarellaost, revet
  • 13. 1 (12-tommers) pizzabunn, oppskrift følger
  • 14. 3 stilker grønn løk, hakket
  • 15. 2/3 kopp vann
  • 16. 1/2 teskje sukker
  • 17. 1 pakke (2 1/4 teskjeer) aktiv tørrgjær
  • 18. 1 1/2 kopper brødmel, pluss mer etter behov
  • 19. 1 1/2 spiseskjeer maismel
  • 20. 2 teskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 21. 1/2 teskje fint salt
  • 22. Kokespray

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, bland de første 8 ingrediensene. Rør godt med en visp og sett til side. I en middels non-stick stekepanne med kokespray, stek kyllingen på middels varme til den er brunet, ca. 2 minutter. Ta kyllingen ut av pannen.
  2. 22. Hell riseddikblandingen i pannen og kok opp på middels-høy varme. Kok blandingen til den tykner til en sirup, ca. 6 minutter. Returner kyllingen til pannen og kok til kyllingen er gjennomstekt, ca. 1 minutt.
  3. 33. Plasser en ovnrack nederst i ovnen og forvarm til 500 grader Fahrenheit.
  4. 44. Strø ostene over pizzabunnen, og la en 2,5 cm kant være fri, og legg på kyllingen. Stek i 12 minutter på nederste rille i ovnen. Ta ut av ovnen og strø over grønn løk. Plasser pizzaen på et skjærebrett og la den hvile i 5 minutter før servering.
  5. 55. I en liten kjele, varm opp vannet til 38-43 grader Celsius. I en stor bolle, løs opp sukker og gjær i det varme vannet og la det stå i 5 minutter.
  6. 66. Lett over mel i målekopper og jevn ut med en kniv. Tilsett mel, maismel, olje og salt i gjærblandingen; rør til en myk deig dannes. Ta deigen ut på en melet overflate og elt til den er jevn, ca. 5 minutter. Tilsett mer mel etter behov for å forhindre at deigen setter seg fast i hendene. Plasser deigen i en stor bolle med kokespray og vend den slik at den blir dekket.
  7. 77. Dekk til og la heve på et varmt sted (ca. 29 grader Celsius) uten trekk til den har doblet seg i størrelse, ca. 45 minutter. Gni to fingre forsiktig inn i deigen; hvis det blir en fordypning, har deigen hevet nok. Slå deigen ned og form den til en ball.
  8. 88. Lett spray bollen på nytt; plasser deigen i