
Malaysisk kyllingpizza
Lær hvordan du lager en smakfull malaysian chicken pizza hjemme. En enkel oppskrift som kombinerer krydret kylling og autentiske asiatiske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, bland de første 8 ingrediensene. Rør godt med en visp og sett til side. I en middels non-stick stekepanne med kokespray, stek kyllingen på middels varme til den er brunet, ca. 2 minutter. Ta kyllingen ut av pannen.
- 22. Hell riseddikblandingen i pannen og kok opp på middels-høy varme. Kok blandingen til den tykner til en sirup, ca. 6 minutter. Returner kyllingen til pannen og kok til kyllingen er gjennomstekt, ca. 1 minutt.
- 33. Plasser en ovnrack nederst i ovnen og forvarm til 500 grader Fahrenheit.
- 44. Strø ostene over pizzabunnen, og la en 2,5 cm kant være fri, og legg på kyllingen. Stek i 12 minutter på nederste rille i ovnen. Ta ut av ovnen og strø over grønn løk. Plasser pizzaen på et skjærebrett og la den hvile i 5 minutter før servering.
- 55. I en liten kjele, varm opp vannet til 38-43 grader Celsius. I en stor bolle, løs opp sukker og gjær i det varme vannet og la det stå i 5 minutter.
- 66. Lett over mel i målekopper og jevn ut med en kniv. Tilsett mel, maismel, olje og salt i gjærblandingen; rør til en myk deig dannes. Ta deigen ut på en melet overflate og elt til den er jevn, ca. 5 minutter. Tilsett mer mel etter behov for å forhindre at deigen setter seg fast i hendene. Plasser deigen i en stor bolle med kokespray og vend den slik at den blir dekket.
- 77. Dekk til og la heve på et varmt sted (ca. 29 grader Celsius) uten trekk til den har doblet seg i størrelse, ca. 45 minutter. Gni to fingre forsiktig inn i deigen; hvis det blir en fordypning, har deigen hevet nok. Slå deigen ned og form den til en ball.
- 88. Lett spray bollen på nytt; plasser deigen i