Hello Fresh Mobile Banner
Oksefilet i saltkrans

Oksefilet i saltkrans

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull beef filet innpakket i salt crust. En imponerende rett perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 (5-punds) esker kosher salt
  • 1 1/2 kopper primær kalvesjy, oppskrift følger
  • 1/4 teskje revet sitronekrem
  • 2 spiseskjeer kapers, drenert
  • 1 liten hvitløksfedd, knust
  • 1 1/2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 stor storfekjøttfilet, ca. 2 1/4 pund
  • 18 til 20 ferske eller hermetiske drueblader, grundig tørket
  • 6 små boleti- eller store shiitakesopper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 middels gul løk, finhakket
  • 1 3/4 kopper ferske brødsmuler
  • 3 tynne skiver prosciutto, veldig finhakket
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk italiensk persille
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk basilikum
  • 2 spiseskjeer hakkede pinjekjerner
  • 10 pund kalvbryst eller annet kjøtt
  • 2 kopper tørr hvitvin, helst Sauvignon Blanc, eller vann
  • 10 liter vann
  • 6 mellomstore gule løk, delt i fire
  • 4 mellomstore gulrøtter, grovhakket
  • 10 store purre, hvite og grønne deler, vasket grundig, grovhakket
  • 1 midtstykke lyst gul selleristang med blader
  • 4 hvitløksfedd
  • Stor bouquet garni av 30 persillebunter, 2 store kvister fersk timian og 2 små eller 1 stor laurbærblad
  • 2 (1/2-tommers) kyllingbuljongterninger eller 2 teskjeer salt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Hell saltboksene i en stor braseringskjele og varm opp i ovnen til det er uutholdelig varmt opp til toppen av hånden. I mellomtiden, plasser oksebuljongen i en middels kjele over middels-lav varme og reduser til 1 kopp. Tilsett sitrusrinden, kapers, hvitløk, persille og pepper etter smak. Hold varm i et vannbad for å forhindre ytterligere reduksjon.
  2. 2Trim fileten, fjern all fett og sølvskinn mellom musklene. Bind opp steken med fin hyssing med 1-tommers mellomrom. Blansjer de friske druebladene i 1 sekund i kokende vann slik at de kan bøyes lett. Avkjøl dem, fjern stilkene og den midtre ribben. Utelat disse trinnene hvis du bruker hermetiske blader. Rull kjøttet inn i bladene og bind med hyssing med ¼-toms mellomrom.
  3. 3Bruk en stor målekopp med håndtak, fjern ⅔ av den varme saltet til en middels stor stekepanne. Legg kjøttet på saltlaget i bunnen, og dekk umiddelbart med den reserverte saltet, slik at det dekker helt. Skru ned ovnstemperaturen til 400 grader Fahrenheit og stek i ca. 25 minutter. Ta ut kjøttet når det har en indre temperatur på 110 grader Fahrenheit. La kjøttet hvile, pakket inn i bladene, i 5 minutter.
  4. 4Fjern alle hyssingene og bladene, skjær opp og server med kapersaus og fylt sopp som garnityr.
  5. 5Forbered soppen: Vask og tørk soppen; kutt den spiselige delen av stilkene i ¼-toms terninger og sett til side. Bruk en melonskulptør for å fjerne alle de skummende "rørene" inni capen på hver sopp, og kast dem.
  6. 6Varm 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne over middels-høy varme og stek soppen i 1 til 2 minutter på hver side. Flytt