
Argentinsk stil grillet sverdfisk med krydret appelsinchimichurri, pannebrente paprika og forkullede søtpotetchips
Oppdag en smakfull oppskrift med argentinsk stil: grillede sverdfiskbiter med spicy appelsinchimichurri, panstekte paprika og brente søtpotetchips. Perfekt til sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 1/4 kopper ekstra-virgin olivenolje
- 6 spiseskjeer rødvinseddik
- 1 stor appelsin, revet skall
- 1 stor sitron, revet skall
- 1/2 kopp appelsinjuice
- 1/4 kopp sitronjuice
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 1 kopp hakket fersk italiensk flatbladpersille, godt pakket
- 1/2 kopp hakkede ferske basilikumblader, godt pakket
- 1/2 kopp hakkede korianderblader, godt pakket
- 2 spiseskjeer hakket fersk oregano
- 2 store jalapeños; stilket, ribber og frø fjernet, og finhakket
- 1 teskje knuste rød pepperflak
- 2 1/2 teskjeer kosher salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 teskje sukker
- 1/8 teskje cayennepepper
- 2 store søtpoteter, skrelt og skåret i 1/2-tommers skiver
- Ekstra-virgin olivenolje
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 2 veldig store røde paprika, frø og ribber fjernet, skåret i store juliennebiter
- 2 veldig store gule paprika, frø og ribber fjernet, skåret i store juliennebiter
- 2 store hvitløksfedd, skivet tynnt
- 1/2 kopp ristet pinjekjerner
- 1 spiseskje hakket fersk basilikum
- 1 teskje hakket fersk oregano
- 4 (ca. 225–280 gram) sværfisksteaks, 2,5 cm tykke
- Pynt: appelsinskall, veldig tynne skiver jalapeño, 4 tynne appelsinskiver (deretter delt i midten for å vri)
- Varmet surdeigsbaguette i skiver
Fremgangsmåte
- 1For å lage chimichurri, legg alle ingrediensene i en food processor og kjør i 1 til 2 minutter til ingrediensene er godt blandet. Kan brukes umiddelbart, men for best resultat bør den oppbevares i kjøleskapet over natten. Ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering, slik at den får romtemperatur.
- 2Forvarm grillpannen (eller utendørsgrillen) på middels høy varme. Pensle hver søtpotetskive rikelig med ekstra virgin olivenolje og strø begge sider rikelig med salt og pepper. Grill i 3 til 4 minutter per side, eller til de er møre når du stikker i dem med en kniv (du ønsker fine brente merker på potetene). Du kan måtte grille i to omganger. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, pakk dem inn i aluminiumsfolie og sett dem i en forvarmet ovn på 200 grader Fahrenheit.
- 3Deretter, i en stor sautépanne over middels høy varme, tilsett 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje. Når oljen er varm, tilsett paprika og krydre rikelig med salt og pepper. Sauter til de er karamelliserte, ca. 5 til 6 minutter. Tilsett hvitløk og sautér i ytterligere 2 minutter. Slå av varmen, vend inn de ristet pinjekjernene, basilikum og oregano, og tilsett en liten klype salt og pepper. Rør om for å blande og hold det varmt på komfyren.
- 4For sverdfisken, varm igjen opp grillpannen (eller utendørsgrillen) på middels høy varme. Pensle begge sider av sverdfisken rikelig med ekstra virgin olivenolje og strø begge sider rikelig med salt og pepper. Grill til fisken er akkurat gjennomkokt, men fortsatt saftig, ca. 3 til 4 minutter per side (pass på å ikke overkoke fisken).
- 5For anretting, legg først 1/4 av søtpotetskivene på hver av de fire oppvarmede tallerkenene. Drypp litt ekstra virgin olivenol



