
Wok med blandede grønnsaker
Lær hvordan du lager en smakfull og sunn blandet grønnsakswok med enkle ingredienser. Perfekt for en rask og næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp grønnsaksbuljong
- 2. 1 spiseskje kinesisk risvin eller tørr sherry
- 3. 1 spiseskje soyasaus
- 4. 1 teskje sesamolje
- 5. 1 spiseskje matolje
- 6. 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 7. 1/2 teskje finhakket ingefær
- 8. 1/2 kopp skivede gulrøtter
- 9. 1/2 kopp skivet lotusrot
- 10. 1/2 kopp skivet jicama
- 11. 1/2 kopp skivet zucchini
- 12. 8 hvite sjampinjonger
- 13. 2 spiseskjeer vann
- 14. 1/2 kopp rød paprika, kuttet i 2,5 cm store terninger
- 15. 4 aspargesstenger, trimmet og skåret diagonalt i 3,8 cm lange biter
- 16. 2 teskjeer maisstivelse oppløst i 1 spiseskje vann
Fremgangsmåte
- 11. Bland sausagsingrediensene i en bolle.
- 22. Sett en wok over høy varme til den er varm. Tilsett olje, og sving den rundt for å dekke sidene. Tilsett hvitløk og ingefær; kok under omrøring i ca. 10 sekunder, til det dufter godt. Tilsett gulrøtter, lotusrot, jicama, squash og sopp; wok-stek i 1 minutt.
- 33. Tilsett vann, dekk til og kok i 3 minutter. Tilsett paprika og asparges; wok-stek i 1 minutt. Hell over sausen og kok opp. Tilsett maisstivelsesløsningen og kok under omrøring til sausen koker opp og tykner.