Fersk påskeskinke med urter

Fersk påskeskinke med urter

oppskrift på en saftig påskeskinke med friske urter, perfekt for påskehøytiden. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Sesong: vår

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje hakket fersk timian
  • 2. 1 teskje hakket fersk persille
  • 3. 1 teskje hakket fersk rosmarin
  • 4. 1/2 fersk benfri skinke (6 til 8 pund), helst skankende, med skinn
  • 5. Grovt salt og nykvernet svart pepper
  • 6. Røstede søtpoteter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, bland timian, persille og rosmarin. Med en skarp kniv, skjær ruter i hele overflaten av skinken, slik at du får et kryssmønster, og skjær ned akkurat gjennom skinnet og inn til kjøttet under. Gni skinkens utside godt med urteblandingen, og trykk den forsiktig inn i kryssene mellom skinnet. Strø skinken med salt og pepper. La den marinere og bli romtemperert i 45 til 60 minutter.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 33. Plasser den urtebelagte skinken i en stekeform. Stek til den indre temperaturen når 65 grader Celsius (150 grader Fahrenheit) på et øyeblikkstermometer som settes inn nær benet, ca. 25 minutter per pund, eller 2 ½ til 3 ½ timer. Ta ut skinken av ovnen og sett den på en rist. Dekk den løst med aluminiumsfolie og la den hvile til kjernetemperaturen er mellom 68 og 71 grader Celsius (155–160 grader Fahrenheit), i 25 til 30 minutter.
  4. 44. Overfør skinken til et skjærebrett og skjær den opp. Server med ovnsbakte søtpoteter.