Øl-dampede blåskjell

Øl-dampede blåskjell

Lær hvordan du lager deilige ølsdampede blåskjell med enkel oppskrift. Perfekt som forrett eller lett hovedrett, klar på under 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund blåskjell, renset og uten skjegg
  • 2. 1 middels sjalottløk, finhakket
  • 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 2 plommetomater, kjernet og hakket
  • 5. 1 kopp hveteøl eller pale ale
  • 6. 1/2 kopp fiskekraft eller hermetisk clam juice
  • 7. 1 ss usaltet smør
  • 8. 1 ss hakket fersk kjørvel eller gressløk, valgfritt
  • 9. 1/2 kopp surdeigspretzels, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Rens blåskjell ved å børste skallet med en børste mens du skyller dem under kaldt rennende vann. Hvis nødvendig, bruk en skrellkniv for å dra og kutte ut ugressaktige "skjegg" som stikker ut fra bunnen av skallet. Gå gjennom blåskjellene og kast de som har ødelagte eller åpne skaller som ikke lukker seg når du banker på dem. Varm opp en stor, tørr stekepanne over middels høy varme. Tilsett blåskjell, sjalottløk, hvitløk og tomater, og rør om for å blande. Kok i to minutter, og tilsett deretter øl. Fortsett å koke og røre til skallet åpner seg, omtrent fire minutter til. 2. Overfør blåskjellene til serveringsskåler med en hullsleiv, og la væsken småkoke videre for å redusere den litt, og skrap opp eventuelle biter som har satt seg fast i bunnen av pannen med en tresleiv. Fjern pannen fra varmen og rør inn smør. Rør inn kjørvel eller estragon hvis du bruker det. Hell buljongen over blåskjellene, dryss pretzelkrummer over hver porsjon (hvis du bruker det), og server umiddelbart.