Potetgrateng

Potetgrateng

oppskrift på potetgrateng med kremet ostesaus og sprø overflate. perfekt som tilbehør til middagen. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund russetpoteter, skrellet
  • 2. Hel melk, til å koke potetene i
  • 3. Ferskrevet muskatnøtt
  • 4. Salt
  • 5. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 6. 1 ½ kopper revet Gruyère
  • 7. Hvit pepper, etter smak
  • 8. 2 fedd fersk hvitløk, delt i to på langs
  • 9. 1 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375 grader. Skjær potetene i skiver mellom 1/8 og 1/4 tomme tykke. I en stor kasserolle kombineres potetene, melk, litt muskatnøtt, salt og 1 1/2 spiseskje usaltet smør. Kok opp over middels varme, rør av og til for å hindre at potetene setter seg fast i bunnen og brenner seg. Senk varmen og kok i ytterligere 10 minutter eller mindre, til potetene er møre, men ikke faller fra hverandre. Sjekk potetene så snart melken koker, da de kan være ferdige før du forventer det. Ta potetene ut av den varme melken. Gni bunnen av gratengformen med hvitløk og resten av smøret. Overfør halvparten av potetene til formen, dryss over litt muskatnøtt, pepper, halvparten av osten og litt krem. Legg deretter de resterende potetene oppå, og topp med resten av osten og kremen. Stek i 45 minutter med lokk, fjern deretter lokket og stek i ytterligere ca. 15 minutter til toppen er sprø og gyllen.