
Jerk kylling
Lær hvordan du lager deilig jerk chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermiddager og grillkvelder. En smakfull og enkel rett å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1/2 av en muskatnøtt
- 1 kanelstang
- 1 spiseskje korianderfrø
- 1 teskje hele nellik
- 6 pimentofrø (allspice)
- 1 teskje svarte pepperkorn
- 1 bunt vårløk, hakket
- 1 stor løk, grovhakket
- 2 til 3 Scotch Bonnet-pepper
- 10 kvister timian, blader plukket
- 10 hvitløksfedd
- 1/2 kopp fersk limesaft eller hvit eddik
- 1 kopp soyasaus
- 1/2 kopp rå sukker
- 1 hel kylling, delt i 8 deler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader. Skjær i kyllingen og krydre med salt. Skje ønsket mengde jerk-marinade over kyllingen og gni det inn i skjivene. Marinaden skal oppbevares i kjøleskapet i 2 timer til over natten. Stek i ovnen i 35 minutter. Ta ut av ovnen og avslutt på grillen.
- 2Bland alt det ovennevnte i en bolle og rør inn følgende: .