Lasagne

Lasagne

Lær hvordan du lager en klassisk lasagna med lag av pasta, kjøttsaus og ost. Perfekt for middagsgjester og familietreff.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 ss olivenolje
  • 2. 1,4 kg svineknoker (på benet)
  • 3. 1,4 kg storfeknoker (på benet)
  • 4. Salt
  • 5. Nykvernet svart pepper
  • 6. 3/4 lb pancetta, finhakket
  • 7. 1 1/2 kopper finhakket spansk løk
  • 8. 1/2 kopp finhakket gulrot
  • 9. 1/2 kopp finhakket selleri
  • 10. 4 hele hvitløksfedd
  • 11. 1 kopp tørr rødvin
  • 12. 3 kopper hjemmelaget storfekraft eller kyllingkraft
  • 13. 1 (425 g) boks hakkede tomater og deres juice
  • 14. 4 ferske timianstilker
  • 15. 3 stilker fersk rosmarin
  • 16. 6 stilker flatbladet persille
  • 17. 1 kopp tomatsaus, oppskrift følger
  • 18. Hakket fersk persille
  • 19. Hakket fersk basilikum
  • 20. 3 kopper ricotta, silt i en osteklede i minst 4 timer
  • 21. 2 store egg
  • 22. 1/4 kopp hakket fersk flatbladet persille
  • 23. 3 ss hakket fersk basilikum
  • 24. 1/2 kopp nyrevet Parmigiano-Reggiano
  • 25. Salt
  • 26. Nykvernet svart pepper
  • 27. 3 ss olivenolje
  • 28. 1 stor spansk løk, finhakket
  • 29. 3 hvitløksfedd, grovhakket
  • 30. 1/2 ts knuste rød chili flakes
  • 31. 2 (800 g) bokser knuste tomater
  • 32. 1 (425 g) boks hakkede tomater
  • 33. Salt og nykvernet svart pepper
  • 34. 3 ss hakket fersk persille
  • 35. 3 ss hakket fersk basilikum
  • 36. 2 ss usaltet smør
  • 37. 2 ss hvetemel
  • 38. 2 til 2 1/2 kopper helmelk, oppvarmet
  • 39. En klype nyrevet muskatnøtt
  • 40. Salt og nykvernet svart pepper
  • 41. 3/4 kopp revet fontinaost
  • 42. 1/2 kopp nyrevet Parmigiano-Reggiano
  • 43. 2 ss usaltet smør
  • 44. Bechamelsaus
  • 45. 4 ferske pastablad, kokt i 2–3 minutter i kokende, saltet

Fremgangsmåte

  1. 1Slik lager du denne oppskriften.
  2. 2For Bolognese-sausen:
  3. 3Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Varm opp oljen i en stor nederlandsk ovn over høy varme. Krydre lammelabbene med salt og pepper på begge sider, og legg dem i pannen. Stek til de er gylne på begge sider, ca. 4 minutter per side. Ta lammelabbene ut av pannen og legg dem på en tallerken. Fjern fett fra pannen. Tilsett pancetta og stek til den er gyllenbrun. Bruk en hullsleiv og legg pancettan på en tallerken med tørkepapir.
  4. 4Tilsett løk, gulrøtter, selleri og hvitløk i pannen og stek til de er myke og lett gyldne, ca. 4–5 minutter. Hell i rødvin, skrap bunnen av pannen, og kok til væsken er helt redusert. Tilsett storfekraft, hakkede tomater, timian, rosmarin og persille, og la det småkoke. Legg lammelabbene og en tredjedel av pancettan tilbake i pannen, dekk til og sett i ovnen. Stek til kjøttet er mørt og faller av beinet, ca. 2 timer.
  5. 5Ta lammelabbene ut av ovnen og la dem avkjøle litt. Riv kjøttet i munnfullstore biter og legg det i en bolle. Sil kokevæsken over i en bolle. Ha 3 kopper av kokevæsken i en stor, høy gryte og kok opp over høy varme. La det koke til væsken er redusert til ca. ¾ kopp. Tilsett det revne kjøttet, resten av pancettan, 1 kopp tomatsaus, persille og basilikum, og rør godt. Varm opp forsiktig til det er gjennomvarmt.
  6. 6For Ricottablandingen:
  7. 7Rør sammen ricotta, egg, persille, basilikum, ost, salt og pepper i en bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time for å la smakene sette seg.
  8. 8For Tomatsausen:
  9. 9Varm opp oljen i en stor stekep