
Patatas Bravas
Lær hvordan du lager patatas bravas, en klassisk spansk forrett med sprø poteter og krydret tomatsaus. Perfekt for enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pund ekstra store Yukon Gold-poteter (alternativ: en annen voksaktig potet)
- 6 kopper rapsolje
- Kosher-salt, til krydder
- Røkt spansk paprika, til krydder
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Legg potetene i en stor kjele og dekk dem med kaldt vann. Kok opp, reduser varmen og la dem småkoke til de er akkurat gjennomkokte, ca. 20 minutter. Sil av vannet og la dem avkjøle. Fjern skallet med en skreller, skjær dem i 2,5 cm store biter, og sett til side.
- 3Varm opp rapsolje i en stor, tykkbunnsgryte til 160 grader Celsius.
- 4Friter forsiktig potetene til de er akkurat gjennomkokte og har en lys gylden farge, ca. 5 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem til tørk på et stekebrett eller en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
- 5Øk varmen på oljen til 245 grader Celsius. Legg potetene tilbake i oljen og fritér til de er gylne og sprø, ca. 2 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på papirhåndklær. Krydre rikelig med salt og røkt spansk paprika.