
Patatas Bravas
Lær hvordan du lager patatas bravas, en klassisk spansk forrett med sprø poteter og krydret tomatsaus. Perfekt for enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Legg potetene i en stor kjele og dekk dem med kaldt vann. Kok opp, reduser varmen og la dem småkoke til de er akkurat gjennomkokte, ca. 20 minutter. Sil av vannet og la dem avkjøle. Fjern skallet med en skreller, skjær dem i 2,5 cm store biter, og sett til side.
- 33. Varm opp rapsolje i en stor, tykkbunnsgryte til 160 grader Celsius.
- 44. Friter forsiktig potetene til de er akkurat gjennomkokte og har en lys gylden farge, ca. 5 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem til tørk på et stekebrett eller en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
- 55. Øk varmen på oljen til 245 grader Celsius. Legg potetene tilbake i oljen og fritér til de er gylne og sprø, ca. 2 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på papirhåndklær. Krydre rikelig med salt og røkt spansk paprika.