Cherry Clafoutis

Cherry Clafoutis

Lær hvordan du lager en klassisk cherry clafoutis med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens bær og enkel å lage for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer usaltet smør, tynne skiver, pluss mer til servering
  • 2. 450 gram (2 kopper) ferske kirsebær, uten stein (eller én 10-unse pose frosne kirsebær, tint og tørket)
  • 3. 3 store egg
  • 4. 1 1/4 kopper halvhav og helmelk
  • 5. 1/2 kopp cottage cheese med 4 % fett
  • 6. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 7. 1/2 kopp hvetemel
  • 8. Melis, til å drysse over

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør en rund bakeform med en diameter på 28 centimeter og fordel kirsebærene jevnt over bunnen.
  2. 22. Visp eggene, fløte, cottage cheese, ½ kopp sukker og melet i en bolle til det er godt blandet. Hell røren over kirsebærene, strø over de resterende 2 spiseskjeene sukker og fordel smørskivene på toppen.
  3. 33. Stek til retten er puffet opp og har en gylden farge rundt kantene, ca. 40 minutter. La den avkjøle litt, og dryss deretter over melis.