
Sylteagurk-løk
Lær hvordan du lager deilige syltede løk hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til salater, smørbrød og som tilbehør. Rask og enkel prosess!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 store rødløk, skrelt og tynne skiver
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 3 kopper rødvinseddik
- 4. 1/4 kopp olivenolje
- 5. 2 spiseskjeer sukker
- 6. 6 hele svarte pepperkorn
- 7. 4 kvister fersk timian
- 8. Pynt: 2 spiseskjeer finhakket timian
Fremgangsmåte
- 1Surr løken på lav varme i en spiseskje olivenolje til den er myk. Ha eddik, ¼ kopp olivenolje, sukker, pepperkorn og timian i en stor, ikke-reaktiv kjele og kok opp. Tilsett løken i den varme væsken og la det småkoke i 5 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la løken trekke i minst 2 timer eller over natten. (Hvis du skal oppbevare den over natten, sett den i en skål og dekk til.) Når den er klar til servering, sil av væsken og dryss over timian.