
Romescosaus
Lær hvordan du lager en autentisk romesco sauce med denne enkle oppskriften. Perfekt til grønnsaker, fisk og kjøtt. Rask og smakfull saus for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 store, tykke skiver landbrød, skorpene fjernet, kuttet i 1/2 tommers terninger
- 2. 1/2 kopp rødvinseddik
- 3. 3/4 kopp hele mandler
- 4. 450 gram modne tomater, grovhakket
- 5. 1 spiseskje paprika
- 6. 1 teskje salt
- 7. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 8. 3/4 kopp fruktig spansk olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en bolle, bløtlegg brødterningene i eddiken i 20 minutter.
- 3Rist mandlene i 10 til 15 minutter, og følg nøye med.
- 4Avkjøl mandlene helt, og mal dem deretter i en morter og pestle eller i en food processor til de er finmalt, men ikke oljete.
- 5Tilsett det eddikbløtlagte brødet, tomatene, paprikaen, salt og pepper i food processoren, og kjør kort sammen til det er jevnt most.
- 6Mens motoren går, tilsett olivenoljen i en tynn stråle.