Romescosaus

Romescosaus

Lær hvordan du lager en autentisk romesco sauce med denne enkle oppskriften. Perfekt til grønnsaker, fisk og kjøtt. Rask og smakfull saus for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 store, tykke skiver landbrød, skorpene fjernet, kuttet i 1/2 tommers terninger
  • 2. 1/2 kopp rødvinseddik
  • 3. 3/4 kopp hele mandler
  • 4. 450 gram modne tomater, grovhakket
  • 5. 1 spiseskje paprika
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 8. 3/4 kopp fruktig spansk olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2I en bolle, bløtlegg brødterningene i eddiken i 20 minutter.
  3. 3Rist mandlene i 10 til 15 minutter, og følg nøye med.
  4. 4Avkjøl mandlene helt, og mal dem deretter i en morter og pestle eller i en food processor til de er finmalt, men ikke oljete.
  5. 5Tilsett det eddikbløtlagte brødet, tomatene, paprikaen, salt og pepper i food processoren, og kjør kort sammen til det er jevnt most.
  6. 6Mens motoren går, tilsett olivenoljen i en tynn stråle.