Hello Fresh Mobile Banner
Østers Rockefeller

Østers Rockefeller

oppskrift på oysters rockefeller, en klassisk og smakfull forrett med fyll av spinat, smør og ost. perfekt til fest eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 3 kopper tint og godt drenert frossen hakket spinat
  • 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 1/2 kopp anis-smakende likør
  • 1/2 kopp panko-krumkaker
  • 1 teskje cayennepepper
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 24 østers, på halvshell
  • Sitronbåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: matgodkjent fjellsalt, til stekeformen.
  3. 3Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Forbered en stekeform med et generøst lag av fjellsalt.
  4. 4Sett en stor stekepanne over middels varme, tilsett smør og la det smelte. Tilsett olivenolje, hvitløk og sjalottløk, og stek til det begynner å dufte, ca. 2 minutter. Tilsett hakket spinat og vend det sammen med hvitløk og sjalottløk. Rør inn parmesan, anis-likør, brødsmuler og cayennepepper. Krydre med salt og pepper, og kok i ytterligere 3 minutter.
  5. 5Ha omtrent en spiseskje med spinatblandingen på hver østers, og plasser østersene i fjellsaltet. Stek til toppen er sprø og gyllen, ca. 10 minutter. Server med sitronbåter.