
Østers Rockefeller
oppskrift på oysters rockefeller, en klassisk og smakfull forrett med fyll av spinat, smør og ost. perfekt til fest eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- 3 kopper tint og godt drenert frossen hakket spinat
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- 1/2 kopp anis-smakende likør
- 1/2 kopp panko-krumkaker
- 1 teskje cayennepepper
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 24 østers, på halvshell
- Sitronbåter, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: matgodkjent fjellsalt, til stekeformen.
- 3Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Forbered en stekeform med et generøst lag av fjellsalt.
- 4Sett en stor stekepanne over middels varme, tilsett smør og la det smelte. Tilsett olivenolje, hvitløk og sjalottløk, og stek til det begynner å dufte, ca. 2 minutter. Tilsett hakket spinat og vend det sammen med hvitløk og sjalottløk. Rør inn parmesan, anis-likør, brødsmuler og cayennepepper. Krydre med salt og pepper, og kok i ytterligere 3 minutter.
- 5Ha omtrent en spiseskje med spinatblandingen på hver østers, og plasser østersene i fjellsaltet. Stek til toppen er sprø og gyllen, ca. 10 minutter. Server med sitronbåter.