
Iskrem bursdagskake
Lær hvordan du lager en deilig og enkel iskrem-bursdagskake. Perfekt til sommerfeiringen! Enkelt, raskt og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Én 23 cm rund springform.
- 22. Forvarm ovnen til 190 °C. Spray springformen med matlagingsspray, legg en sirkel av bakepapir i bunnen, og spray også papiret.
- 33. Legg sjokoladekjeksene i en food processor. Puls til det blir fine smuler. Tilsett det smeltede smøret og puls til det er godt blandet.
- 44. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen og opp til halve høyden på sidene av den forberedte springformen. Stek i 15 minutter, til det er gyllent og sprøtt. La avkjøle helt.
- 55. Bruk en iskremkule til å legge skjeer av halvparten av iskremen og halvparten av sorbeten i kaken, vekselvis, i kjernen. Bruk en skje til å jevne ut toppen og fylle eventuelle hull.
- 66. Legg skiver av pound cake over iskremen. Dekk med plastfolie og frys til det er fast, ca. 30 minutter.
- 77. Ta kaken ut av fryseren. Fordel den varme fudge-sausen over kakeskivene.
- 88. Legg resten av iskremen og sorbeten over fudge-sausen og jevn ut toppen. Dekk med plastfolie og frys til kaken er helt stiv, ca. 4 timer.
- 99. Rett før servering, lag den piskede toppingen. Pisk fløten til myke topper, tilsett deretter melis og vanilje, og pisk videre til stive topper.
- 1010. Fjern plastfolien, og dekk toppen av kaken med den piskede toppingen ved hjelp av en slikkepott mens kaken fortsatt er i springformen.
- 1111. Løsne kaken fra sidene av formen med en kniv og fjern ringen.
- 1212. Pynt med kakaopulver og bringebær, og server.