Iskrem bursdagskake

Iskrem bursdagskake

Lær hvordan du lager en deilig og enkel iskrem-bursdagskake. Perfekt til sommerfeiringen! Enkelt, raskt og smakfullt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. Non-stick kokespray, til smøring
  • 2. Én pakke på 9 unser sjokoladekjeks
  • 3. Én pinne (8 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet
  • 4. 8 kopper vaniljeis, myknet
  • 5. 6 kopper bringebærsorbet, myknet
  • 6. Én 11,5 unser frossen pound cake, tint og skåret i 1/2 tommers skiver
  • 7. 1 kopp varm fudge-saus
  • 8. 2 kopper kremfløte
  • 9. 2 spiseskjeer melis (sukker)
  • 10. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 11. Kakaopulver, til pynt
  • 12. Ferske bringebær, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Én 23 cm rund springform.
  2. 22. Forvarm ovnen til 190 °C. Spray springformen med matlagingsspray, legg en sirkel av bakepapir i bunnen, og spray også papiret.
  3. 33. Legg sjokoladekjeksene i en food processor. Puls til det blir fine smuler. Tilsett det smeltede smøret og puls til det er godt blandet.
  4. 44. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen og opp til halve høyden på sidene av den forberedte springformen. Stek i 15 minutter, til det er gyllent og sprøtt. La avkjøle helt.
  5. 55. Bruk en iskremkule til å legge skjeer av halvparten av iskremen og halvparten av sorbeten i kaken, vekselvis, i kjernen. Bruk en skje til å jevne ut toppen og fylle eventuelle hull.
  6. 66. Legg skiver av pound cake over iskremen. Dekk med plastfolie og frys til det er fast, ca. 30 minutter.
  7. 77. Ta kaken ut av fryseren. Fordel den varme fudge-sausen over kakeskivene.
  8. 88. Legg resten av iskremen og sorbeten over fudge-sausen og jevn ut toppen. Dekk med plastfolie og frys til kaken er helt stiv, ca. 4 timer.
  9. 99. Rett før servering, lag den piskede toppingen. Pisk fløten til myke topper, tilsett deretter melis og vanilje, og pisk videre til stive topper.
  10. 1010. Fjern plastfolien, og dekk toppen av kaken med den piskede toppingen ved hjelp av en slikkepott mens kaken fortsatt er i springformen.
  11. 1111. Løsne kaken fra sidene av formen med en kniv og fjern ringen.
  12. 1212. Pynt med kakaopulver og bringebær, og server.