
Ovenbakt kylling parmesan
oppskrift på ovnsstekt chicken parmesan som er enkel å lage og perfekt for en smakfull middag. lær hvordan du lager denne klassiske italienske retten i ovn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hvitløksfedd
- 1/4 pund smør, smeltet
- 1 kopp myke hvite brødsmuler
- 1/3 kopp finrevet Parmesanost
- 2 spiseskjeer hakket persille
- 1 teskje salt
- 1/8 teskje pepper
- 2 1/2 pund kylling, delt opp i biter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader.
- 2Knus hvitløksfeddet og bland det med 2/3 kopp smeltet smør i en lav bakeform. I en annen skål blander du brødsmuler, parmesanost, persille, salt og pepper. Først dypper du kyllingen i smøret, og deretter dekker du den med brødsmuleblandingen.
- 3Legg kyllingen i ett lag i en smurt stor, lav bakeform, og drypp jevnt over resten av det smeltede smøret. Stek uten lokk i 1 til 1 ¼ time, til kyllingen er mør og har fått fin farge.