Ovenbakt kylling parmesan

Ovenbakt kylling parmesan

oppskrift på ovnsstekt chicken parmesan som er enkel å lage og perfekt for en smakfull middag. lær hvordan du lager denne klassiske italienske retten i ovn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hvitløksfedd
  • 1/4 pund smør, smeltet
  • 1 kopp myke hvite brødsmuler
  • 1/3 kopp finrevet Parmesanost
  • 2 spiseskjeer hakket persille
  • 1 teskje salt
  • 1/8 teskje pepper
  • 2 1/2 pund kylling, delt opp i biter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. 2Knus hvitløksfeddet og bland det med 2/3 kopp smeltet smør i en lav bakeform. I en annen skål blander du brødsmuler, parmesanost, persille, salt og pepper. Først dypper du kyllingen i smøret, og deretter dekker du den med brødsmuleblandingen.
  3. 3Legg kyllingen i ett lag i en smurt stor, lav bakeform, og drypp jevnt over resten av det smeltede smøret. Stek uten lokk i 1 til 1 ¼ time, til kyllingen er mør og har fått fin farge.