
Sitronkaker
oppskrift på lemon squares - deilige, sitrusrike småkaker med sprø bunn og frisk sitronfyll. perfekt til kaffen eller som dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 5 kopper mel
- 2. 2 ½ kopper smør, romtemperert
- 3. 1 ¼ kopper melis, pluss mer til å strø over
- 4. 6 kopper sukker
- 5. 14 spiseskjeer sitronsaft
- 6. 14 teskjeer revet sitronskall
- 7. 3 teskjeer bakepulver
- 8. 1 ½ teskje salt
- 9. 12 egg
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: 23 x 33 cm bakeform
- 22. Forvarm ovnen til 175 °C. Kled en uforet 23 x 33 cm bakeform med aluminiumsfolie.
- 33. Bland mel, smør og melis. Trykk blandingen ut i den forberedte formen, og bygg opp kanter på 2,5 cm. Stek i 20 minutter.
- 44. Pisk sammen melis, sitronsaft, sitronzest, bakepulver, salt og egg til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Hell over den stekte bunnen. Stek til det ikke er noen merker når du trykker lett på overflaten, ca. 25 minutter. La avkjøle helt, og dryss over melis. Skjær i 10 x 10 cm firkanter og nyt!