Sitronkaker

Sitronkaker

oppskrift på lemon squares - deilige, sitrusrike småkaker med sprø bunn og frisk sitronfyll. perfekt til kaffen eller som dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 5 kopper mel
  • 2. 2 ½ kopper smør, romtemperert
  • 3. 1 ¼ kopper melis, pluss mer til å strø over
  • 4. 6 kopper sukker
  • 5. 14 spiseskjeer sitronsaft
  • 6. 14 teskjeer revet sitronskall
  • 7. 3 teskjeer bakepulver
  • 8. 1 ½ teskje salt
  • 9. 12 egg

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 23 x 33 cm bakeform
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 °C. Kled en uforet 23 x 33 cm bakeform med aluminiumsfolie.
  3. 33. Bland mel, smør og melis. Trykk blandingen ut i den forberedte formen, og bygg opp kanter på 2,5 cm. Stek i 20 minutter.
  4. 44. Pisk sammen melis, sitronsaft, sitronzest, bakepulver, salt og egg til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Hell over den stekte bunnen. Stek til det ikke er noen merker når du trykker lett på overflaten, ca. 25 minutter. La avkjøle helt, og dryss over melis. Skjær i 10 x 10 cm firkanter og nyt!