
Besciamella
lær hvordan du lager en klassisk besciamella med vår enkle oppskrift. perfekt til pasta, lasagne og gratenger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp smør
- 1/2 kopp hvetemel (all-purpose mel)
- 4 1/2 kopper helmelk
- En klype nyrevet muskatnøtt
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Smelt ½ kopp smør i en panne over middels varme. Rør inn melet med en tresleiv. Kok's notat: Dette er et viktig øyeblikk, da du må riste melet sakte uten å brenne det. Dette vil hjelpe deg å fjerne den blomsteraktige smaken.
- 2Varm opp melken og hell den gradvis i gryten med smør- og melblandingen, mens du visper konstant. La blandingen koke opp, og skru ned varmen. La det småkoke i omtrent 15 minutter. Krydre sausen med nyrevet muskatnøtt, salt og pepper.