Besciamella

Besciamella

lær hvordan du lager en klassisk besciamella med vår enkle oppskrift. perfekt til pasta, lasagne og gratenger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp smør
  • 1/2 kopp hvetemel (all-purpose mel)
  • 4 1/2 kopper helmelk
  • En klype nyrevet muskatnøtt
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt ½ kopp smør i en panne over middels varme. Rør inn melet med en tresleiv. Kok's notat: Dette er et viktig øyeblikk, da du må riste melet sakte uten å brenne det. Dette vil hjelpe deg å fjerne den blomsteraktige smaken.
  2. 2Varm opp melken og hell den gradvis i gryten med smør- og melblandingen, mens du visper konstant. La blandingen koke opp, og skru ned varmen. La det småkoke i omtrent 15 minutter. Krydre sausen med nyrevet muskatnøtt, salt og pepper.