Reker med tomater, basilikum og hvitløk

Reker med tomater, basilikum og hvitløk

en enkel og smakfull oppskrift på reker med tomater, basilikum og hvitløk. perfekt som forrett eller lett middag for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp halverte, solmodne druer eller cherrytomater
  • 2. 2 teskjeer finhakket fersk basilikum
  • 3. Kasjersalt og nykvernet svart pepper
  • 4. 170 gram medium-store reker, skrellet og renset
  • 5. 2 teskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 6. 1/2 liten fedd hvitløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland tomatene og basilikumen i en middels stor bolle. Krydre med salt og pepper etter smak, og sett til side mens du steker rekene.
  2. 22. Legg rekene i en paiform og tørk dem helt med et kjøkkenpapir. Fordel rekene slik at de ligger flatt og jevnt fordelt i formen.
  3. 33. Varm opp en middels stor stekepanne over middels varme. Krydre den ene siden av rekene med salt og pepper; tilsett oljen i pannen og skru opp varmen til høy. Vend paiformen opp ned over pannen slik at rekene faller ned i pannen samtidig.
  4. 44. Stek rekene uten å røre dem, til de blir gyldne på undersiden, ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk i pannen. Vend rekene med tang. Skru av varmen og la rekene koke i ett minutt i den gjenværende varmen i pannen. Rist pannen forsiktig for å blande rekene med hvitløken, og overfør dem deretter til bollen med tomatblandingen. Vend forsiktig for å blande. Server varme eller romtempererte.