
Reker med tomater, basilikum og hvitløk
en enkel og smakfull oppskrift på reker med tomater, basilikum og hvitløk. perfekt som forrett eller lett middag for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Bland tomatene og basilikumen i en middels stor bolle. Krydre med salt og pepper etter smak, og sett til side mens du steker rekene.
- 22. Legg rekene i en paiform og tørk dem helt med et kjøkkenpapir. Fordel rekene slik at de ligger flatt og jevnt fordelt i formen.
- 33. Varm opp en middels stor stekepanne over middels varme. Krydre den ene siden av rekene med salt og pepper; tilsett oljen i pannen og skru opp varmen til høy. Vend paiformen opp ned over pannen slik at rekene faller ned i pannen samtidig.
- 44. Stek rekene uten å røre dem, til de blir gyldne på undersiden, ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk i pannen. Vend rekene med tang. Skru av varmen og la rekene koke i ett minutt i den gjenværende varmen i pannen. Rist pannen forsiktig for å blande rekene med hvitløken, og overfør dem deretter til bollen med tomatblandingen. Vend forsiktig for å blande. Server varme eller romtempererte.