Ring of Fire grillet kylling

Ring of Fire grillet kylling

Lær hvordan du lager den perfekte ring of fire grillet kylling. En smakfull og enkel oppskrift for sommermåltidet ditt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (ca. 1,8–2,3 kg) broiler-fryer kylling
  • 1 liter vann
  • 1/2 kopp honning
  • ca. 85 gram kosher salt (omtrent 3/4 kopp)
  • 1 spiseskje karri pulver
  • 1 spiseskje chilipulver
  • 2 teskje kakao pulver
  • 1 teskje adobo pulver uten pepper
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje hot smoked paprika
  • Spesialutstyr: 2 stykker aviser, vegetabilsk olje, 900–1350 gram naturlig klyngesjokolade, kullfyrstikke, 8 fot tung aluminiumsfolie, 2 aluminiums paiformer

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg kyllingen på et plastskjærebrett, med brystet opp, og nakken mot deg.
  3. 3Fjern begge vingene ved leddet mellom vingen og drumetten.
  4. 4Fjern lårkvartene ved å skjære ned på hver side av baksiden av brystet.
  5. 5Ta tak i begge ben, løsne leddene som forbinder dem med ryggen, og snu fuglen over.
  6. 6Fjern lårene og bena ved å skjære der de er festet til ryggraden.
  7. 7Hold låret og benet sammen, kjenn etter den lille fordypningen der leddene møtes, og gjør et snitt i dette leddet.
  8. 8Sett fra deg låret og benet, og skjær for å skille dem.
  9. 9Gjenta med det andre benet.
  10. 10Snurr fuglen tilbake med brystet opp, legg kniven mot brystbeinet og skjær ned langs ribbeina, og skjær kjøttet løs fra beinet.
  11. 11Husk å ta med drumetten når du fjerner brystet.
  12. 12Gjenta på den andre brystdelen.
  13. 13Frys ned resten til kraftsuppe eller kast det.
  14. 14Sett kyllingbitene i en plastpose med glidelås på 1 gallon sammen med vann, honning og salt.
  15. 15Lukk posen og beveg den kraftig i 1 til 2 minutter for å fordele honningen og løse opp saltet.
  16. 16Sett posen i en lekkasjesikker beholder og oppbevar i kjøleskapet i 1 ½ time.
  17. 17I mellomtiden, bland sammen karri, chili, kakao, adobo, spisskummen og hot smoked paprika i en plastpose med glidelås på 1 gallon.
  18. 18Tørk kyllingen godt med papirhåndklær. Ikke skyll den.
  19. 19Legg kyllingbitene i posen med krydderblandingen og rist godt for å dekke alle bitene.
  20. 20Legg bitene på en avkjølingsrist plassert i en halvlangpanne.
  21. 21La hvile i 30 minutter.
  22. 22Spray to aviser lett med vegetabilsk olje og legg dem i bunnen av en kullstarter.
  23. 23Fyll kullstarteren med 2 til 3 pund naturlig chunk-kull og sett den på grillens kullrist til den er varm og askeaktig, ca. 15–20 minutter.
  24. 24Lag en ring av kraftig aluminiumsfolie med en diameter på 23 cm.
  25. 25Legg denne ringen over kullstarteren og plasser den på kullristen.
  26. 26Fordel forsiktig og jevnt den varme kullene utenfor ringen.
  27. 27Sett en aluminiumsform i midten av ringen for å fange opp dråper.
  28. 28Sett på grillristen og varm i 2 til 3 minutter.
  29. 29Pensle grillristen lett med olje.
  30. 30Plasser kyllingbitene med skinnsiden ned på risten over de varme kullene.
  31. 31Snu bena kvart om hver 3. til 4. minutt.
  32. 32Snu lårene, vingene og brystene etter 4 til 5 minutter.
  33. 33Skinnet skal begynne å boble og bli mørkere i fargen.
  34. 34Juster varmen ved å vri grillristen for å eksponere kyllingbitene for kaldere eller varmere kull, etter behov, og for å unngå flammer.
  35. 35Etter totalt 9 til 10 minutter koketid, flytt brystet til midten av grillen og dekk med en annen aluminiumsform.
  36. 36Etter totalt 10 til 11 minutter koketid, legg vingene oppå formen.
  37. 37Løft lårene og bena mot siden av aluminiumsformen vekk fra direkte varme.
  38. 38Snu hver 2. minutt.
  39. 39Legg eventuelle ferdige kyllingbiter oppå formen.
  40. 40Etter totalt 18 til 20 minutter koketid, mål temperaturen med et øyeblikksmåler innstikket i den dypeste delen av hver bit.
  41. 41Kyllingen skal ha en temperatur på 155 °F.
  42. 42Fjern kyllingen til en ren, mellomstor bolle.
  43. 43Dekk med et kjøkkenhåndkle og la hvile i 5 minutter.
  44. 44Overfør til et serveringsfat og server umiddelbart.