Sitron- og rød pepper-aioli

Sitron- og rød pepper-aioli

Lær hvordan du lager en frisk og krydret lemon red pepper aioli. Perfekt som dip eller tilbehør til grillmat og sjømat. Enkelt å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 røde paprikaer, ovnsbakt, skrelt og uten frø
  • 5 hvitløksfedd, hele
  • 6 eggeplommer*
  • 1 kopp olivenolje
  • Saften av én sitron
  • Salt og pepper
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 1 teskje ferskhakket urter (basilikum, persille, salvie)
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Røstek paprikaene på en grill eller i en ovn med grillelement til skinnet er forkullet og blisterakt. Gni av det forkullede skinnet med et rent håndkle og fjern frøene. Mos paprikaene og hvitløken i en food processor eller blender. Tilsett eggeplommene og fortsett å blande. Hell gradvis oljen i en tynn, jevn strøm mens du fortsetter å blande til det er godt innarbeidet. Tilsett sitronsaften og smak til med salt og pepper.