
Sitron- og rød pepper-aioli
Lær hvordan du lager en frisk og krydret lemon red pepper aioli. Perfekt som dip eller tilbehør til grillmat og sjømat. Enkelt å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 røde paprikaer, ovnsbakt, skrelt og uten frø
- 5 hvitløksfedd, hele
- 6 eggeplommer*
- 1 kopp olivenolje
- Saften av én sitron
- Salt og pepper
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 1 teskje Dijon-sennep
- 1 teskje ferskhakket urter (basilikum, persille, salvie)
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Røstek paprikaene på en grill eller i en ovn med grillelement til skinnet er forkullet og blisterakt. Gni av det forkullede skinnet med et rent håndkle og fjern frøene. Mos paprikaene og hvitløken i en food processor eller blender. Tilsett eggeplommene og fortsett å blande. Hell gradvis oljen i en tynn, jevn strøm mens du fortsetter å blande til det er godt innarbeidet. Tilsett sitronsaften og smak til med salt og pepper.