Hello Fresh Mobile Banner
Kjøttsaus og spaghetti

Kjøttsaus og spaghetti

Lær hvordan du lager en deilig kjøttsaus med spaghetti. En enkel oppskrift som passer for hele familien. Perfekt for en rask middag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 unser tyktskåret bacon, kuttet i 2,5 cm biter
  • 2 store løk, finhakket
  • 1 1/2 teskjeer kosher salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 3 hele nellikspiker
  • 1 hel stjerneanis
  • 3 stilker selleri, finhakket
  • 5 nellikspiker hvitløk, 3 finhakket og 2 skivet
  • 3 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 8 unser grovmalt storfekjøtt, for eksempel høyrebiff
  • 8 unser grovmalt svinekjøtt, for eksempel svineknoke
  • 1 1/4 kopper hvitvin, delt
  • 3/4 kopp kondensert melk
  • 3 kopper storfekraft
  • 1 unser tørkede porcini-sopp, finhakket
  • 2 bokser (à 800 gram) hakkede tomater
  • 1 spiseskje tørket oregano
  • 2 teskjeer tørket basilikum
  • 2 teskjeer tørket marjoram
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 spiseskje ketchup
  • 1 spiseskje sherryeddik
  • 1 teskje Worcestershire-saus
  • 1/3 kopp finrevet Parmesanost
  • 3,8 liter vann
  • 2 spiseskjeer kosher salt
  • 225 gram tørket spaghetti

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For kjøttsausen:
  3. 3Plasser en stor, 8-liters nederlandsk ovn over svak varme og tilsett baconet. Kok sakte til baconet er sprøtt og har avgitt sitt fett, 25 til 30 minutter. Fjern baconet fra pannen for senere bruk. Tilsett løk, salt og pepper, og rør om for å blande. Legg nellikspiken og stjerneanis i en liten krydderpose, og legg den i den nederlandske ovnen. Rør om og kok, uten lokk, over svak varme, av og til, til løken karamelliserer, 45 til 60 minutter. Tilsett selleri og de tre finhakkede hvitløksfeddene, og fortsett å koke over svak varme til sellerien er halvt gjennomsiktig, omtrent 30 minutter. Fjern krydderposen fra gryten.
  4. 4I mellomtiden, varm opp en stor, bred stekepanne på høy varme. Tilsett 1 ss olivenolje, og når den skinner, tilsett storfekjøttet og svinekjøttet. Kokk, og rør ofte, til kjøttet er godt brunt, 4 til 5 minutter. Overfør kjøttet til en sil for å renne av. Sett pannen tilbake på høy varme, tilsett 1/2 kopp vin, og deglaser pannen ved å skrape opp de brune bitene fra bunnen. Overfør disse bitene og resten av vinen til den nederlandske ovnen sammen med kjøttet.
  5. 5Tilsett ytterligere 1/2 kopp vin, melk, storfebuljong og sopp i den nederlandske ovnen, og rør om for å blande. Dekk til og kok over svak varme, av og til, i 3 timer.
  6. 6Når sausen har kokt i 1 1/2 time, varm opp en stor, 4-liters stekepanne på middels varme. Tilsett 1 ss olivenolje. Når den skinner, tilsett de to skivede hvitløksfeddene og kok i 30 til 45 sekunder, eller til det dufter. Ikke la hvitløken bli brun. Tilsett tomatene