Koreanske biff-bulgogi-tacos med kimchéslaw

Koreanske biff-bulgogi-tacos med kimchéslaw

oppskrift på koreanske beef bulgogi tacos servert med frisk kimchee slaw. en smakfull og spennende rett som kombinerer asiatiske smaker med meksikansk taco.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Rapsolje til steking
  • 12 runde wonton-omslag
  • 1 kopp finstrimlede vårløk
  • 1/2 kopp brunt riseddik
  • 1/4 kopp sukker
  • 3 spiseskjeer soyasaus
  • 2 spiseskjeer koreanske chiliflak
  • 2 spiseskjeer sesamolje
  • 12 hvitløksfedd
  • 3 løk, kuttet i biter
  • 1 1/2 kopper soyasaus
  • 1 kopp rødvin
  • 1/4 kopp sesamolje
  • 2 klyper svart pepper
  • 2 koreanske pærer eller Gala- epler, kjernet og kuttet i biter
  • 1 ananas, skrelt, kjernet og i terninger
  • 450 gram storfekjøtt ribeye, skivet i tynne skiver
  • 1 koreansk pære eller Gala-eple
  • 1 kopp ferdig kimchi, godt drenert og finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en taco-skallform
  2. 2Til taco-skallene: Hell nok canola-olje i en tykkbunnet gryte eller frityrgryte slik at wonton-innpakningene er helt dekket når de friteres. Varm opp oljen til en frityrtermometer som er satt inn i oljen viser 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  3. 3Bruk en taco-skallform og fritér wonton-innpakningene i oljen til de er sprø, ca. 5 minutter. La dem renne av på kjøkkenpapir og avkjøl helt før bruk.
  4. 4Til scallionslawen: Skyll vårløken grundig med kaldt vann. Forbered en bolle med isvann, legg vårløken i vannet og la den trekke i 5 minutter. Sil godt av.
  5. 5Bland vårløken, riseddik, sukker, soyasaus, chiliflak og sesamolje, og la det marinere i 20 minutter.
  6. 6Til bulgogimarinaden: Ha hvitløk og løk i en food processor og kjør til det er godt blandet. Tilsett soyasaus, rødvin, sesamolje, svart pepper, pærer, ananasbiter og 1 1/2 kopp vann, og kjør til alt er godt blandet.
  7. 7Legg ribeye-biffen i en bolle, hell over bulgogimarinaden og la kjøttet marinere i minst 10 minutter.
  8. 8Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme til den er varm. Ta kjøttet ut av marinaden, la overflødig marinade renne av, og stek kjøttet i pannen til det er godt stekt, ca. 5 minutter. (Dette er veldig viktig for at smakene i marinaden skal utvikle seg fullt ut.)
  9. 9Skrell pæren og skjær den i tynne halvmåner. Legg et lag med kimchi og deretter kjøttet i hver taco-skall. Pynt med scallionslawen og skivede pærer.