
Sprøtt atlantisk laksefilet på blandede linser med marokkansk krydret tomatsaus med harissa
Lær hvordan du lager en smakfull og sunn crispy atlantic salmon fillet servert med blandede linser og krydret marokkansk tomatsaus med harissa. Perfekt for en næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp korianderfrø
- 1/4 kopp spisskummenfrø
- 1/2 kopp fennikelfrø
- 2 spiseskjeer nellikspiker
- 1/4 kopp kardemomme
- 1/2 kopp olivenolje
- 1 kopp sjalottløk, skrelt og hakket
- 1/4 kopp hvitløk, skrelt og hakket
- Salt og pepper etter smak
- 1 boks på 14,875 unser harissa (mediterransk produkt som finnes i spesialbutikker for matvarer)
- 12-15 store tomater, hakket
- Seks 7-unse fileter med skinn og uten bein
- Salt
- Kryddblanding for smaksetting
- Smør (1/2 teskje per filet) og olivenolje til steking
Fremgangsmåte
- 1Rist toastingen over en forvarmet ovn på 175 grader (350°F) i fem minutter (eller på komfyren over middels varme). Kvern blandingen i en krydder- eller kaffekvern. Oppbevar i et glasskrus med tett lokk. Gir nok til minst 12 fileter à 200 gram. Vil beholde smaken i fire uker. Varm opp olivenoljen i en sautépanne over middels varme, tilsett sjalottløk og hvitløk, og krydre. Sauter til grønnsakene er gjennomsiktige, ca. 5 minutter. Tilsett harissa og rør om. Kok i 3–5 minutter. Tilsett tomatene og 4 spiseskjeer av krydderblandingen, eller etter smak. Arbeid i porsjoner, mos blandingen i en foodprocessor til væsken er jevn. Sett til side til bruk. Gir nok til minst tolv fileter. Forvarm ovnen til 175 grader. Varm opp to sautepanner til høy varme, tilsett olivenolje, og når den er varm, legg i laksefiletene med skinnsiden ned (ikke overfyll pannen). Rist pannen for å forsikre deg om at filetene ikke setter seg fast. Tilsett smør i små biter om gangen, og rist pannen for å blande smøret inn i oljen. Sett pannen i ovnen i 4–5 minutter for å steke.
- 2For å tilberede linseblandingen: Bruk en blanding av gule og grønne linser, og følg instruksjonene på pakken. Beregn ¾ til 1 kopp linser per porsjon. For servering, legg linseblandingen i midten av tallerkenen. Plasser laksefileten oppå, med skinnsiden opp. Omgi med saus.