
Cleopatras kyllingsalat
Lær hvordan du lager cleopatras chicken salad, en deilig og sunn kyllingsalat perfekt for sommermåltider. Enkel oppskrift med steg-for-steg-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund kyllingfilet eller benfri brystkjøtt
- 2. 2 spiseskjeer (2 sirkler rundt pannen) ekstra jomfrolivolje
- 3. 1/4 teskje (noen klyper) knuste rød pepperflak
- 4. 4 fedd hvitløk, knust
- 5. 1/2 kopp (en raus skvett) tørr hvitvin
- 6. Saften av 1/2 sitron
- 7. En håndfull hakket flatbladpersille
- 8. Grovt salt og svart pepper
- 9. 1 boks (2 unser) ansjos, drenert
- 10. 4 store hvitløksfedd, knust og finhakket
- 11. 1/2 kopp ekstra jomfrolivolje
- 12. 2 teskjeer (noen dråper) Worcestershire-saus
- 13. Saften av 1 sitron
- 14. 1/4 kopp pasteurisert eggprodukt uten kolesterol, tilgjengelig i meieriavdelingen
- 15. Grovmalt svart pepper etter smak
- 16. 1/2 kopp (noen håndfuller) revet Parmigiano
- 17. 2 store romainesalat-hoder, trimmet til hjertene og grovhakket
Fremgangsmåte
- 1Hvis du bruker kyllingbryst i stedet for tender, skjær det i lange, tykke strimler, omtrent fire per bryst.
- 2Varm opp en stor non-stick panne på middels høy varme. Tilsett ekstra virgin olivenolje i en jevn, langsom strøm.
- 3Tilsett knust pepper, knust hvitløk og kyllingtenders.
- 4Stek kyllingtenders eller brystskiver i hvitløksolje til de er lett brune på alle sider, omtrent 5 til 6 minutter.
- 5Tilsett vin i pannen og skru ned varmen til middels lav. La væsken koke inn, og la tenderne koke gjennom, i omtrent 3 til 4 minutter til. Ta deretter pannen av varmen.
- 6Press sitronsaft over kyllingen og strø over persille, salt og pepper.
- 7Legg tenderne ved siden av en generøs porsjon Caesar-salat og server.
- 8For å lage dressingen, kombiner ansjos, hvitløk og olje i en metall- eller varmebestandig glassbolle.
- 9Sett bollen på grillristen og dekk til grillen.
- 10Kok opp oljen i 2 eller 3 minutter, eller til hvitløken begynner å frese i oljen.
- 11Ta dressingen av varmen og pisk den varme oljen med en gaffel til ansjosene er helt brutt opp og har løst seg i oljen.
- 12Kokede ansjos smelter lett og gir fra seg en smak som går fra fiskete til nøtteaktig.
- 13Hell oljeblandingen over i en stor salatbolle.
- 14Tilsett Worcestershire, sitronsaft, egg, pepper og ost mens du pisker med gaffel.
- 15Vend salatbladene i dressingen slik at de blir godt dekket.



