Grillede søtpotetbåter

Grillede søtpotetbåter

Lær hvordan du lager sprø og smakfulle grillet søtpotetkutt. Perfekt som sunn snacks eller tilbehør. Enkelt, raskt og sunt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 store søtpotet
  • 2. 1 spiseskje olivenolje, pluss litt ekstra til finishing
  • 3. 1 ½ teskje chilipulver
  • 4. Koshersalt

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg søtpotetene i en stor kjele og dekk dem med kaldt vann, ca. 5 cm over potetene. Kok opp og la småkoke på middels høy varme, bare til søtpotetene lett kan stikkes gjennom med en skarp kniv, ca. 30–35 minutter.
  2. 22. Ta søtpotetene opp av vannet, la dem avkjøle til de er håndterbare, og skjær dem deretter i 1,5 cm tykke båter. Pensle båtene med olivenolje; dryss over chilipulver og litt salt.
  3. 33. Forvarm en grill til middels høy varme. Grill søtpotetbåtene, snu en gang, til de er godt merket på begge sider, ca. 5 minutter per side. Legg dem på et fat. Drypp med olivenolje og strø over litt salt.