
Grillede søtpotetbåter
Lær hvordan du lager sprø og smakfulle grillet søtpotetkutt. Perfekt som sunn snacks eller tilbehør. Enkelt, raskt og sunt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 store søtpotet
- 1 spiseskje olivenolje, pluss litt ekstra til finishing
- 1 ½ teskje chilipulver
- Koshersalt
Fremgangsmåte
- 1Legg søtpotetene i en stor kjele og dekk dem med kaldt vann, ca. 5 cm over potetene. Kok opp og la småkoke på middels høy varme, bare til søtpotetene lett kan stikkes gjennom med en skarp kniv, ca. 30–35 minutter.
- 2Ta søtpotetene opp av vannet, la dem avkjøle til de er håndterbare, og skjær dem deretter i 1,5 cm tykke båter. Pensle båtene med olivenolje; dryss over chilipulver og litt salt.
- 3Forvarm en grill til middels høy varme. Grill søtpotetbåtene, snu en gang, til de er godt merket på begge sider, ca. 5 minutter per side. Legg dem på et fat. Drypp med olivenolje og strø over litt salt.