
Ristet søtmais-suppe med røkt ørret og gamle tomater
oppskrift på en kremet søt mais-suppe med røket ørret og ferske heirloom tomater, perfekt for sommermåltider eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 stor arvegods-tomat, hakket i små biter
- 1/4 rød løk, hakket i små biter
- 2 spiseskjeer hakket fersk koriander, pluss kvister til pynt
- 10 ferske maiskolber
- Salt og pepper etter smak
- 1 hvit løk, grovhakket
- 1/2 kopp hakket bacon (ca. 5 skiver)
- 2 spiseskjeer malt spisskummen
- 2 1/2 liter vann
- 1 stor chipotle-chili
- 2 1/2 spiseskjeer limesaft
- 1 (4-unse) filet av røkt ørret
Fremgangsmåte
- 1Vend de arvestomater, rødløk og koriander i en liten bolle. Krydre med salt og pepper etter smak, og sett til side.
- 2Forvarm en grill. Lett pensle maiskolbene med vegetabilsk olje. Grill maisen, og vend den hyppig til mesteparten av kjerneinnholdet er brunt. Fjern kornene fra maisen, og skjær tett inntil kjernefestet for å fjerne så mye stivelse som mulig fra stammen.
- 3I en stor kjele, sautér løk og bacon til baconet er sprøtt. Tilsett spisskummen og kok i ytterligere et par minutter. Tilsett mais, vann og chipotle. La det småkoke i 1 time. Bruk en stavmikser og kjør på høy hastighet til suppen er jevn. Rør inn limesaft og smak til med salt. Sil gjennom en fin sil.
- 4Fordel suppen i 4 boller, og legg arvestomatsalsaen i midten. Riv laksefileten i biter og legg den over salsaen. Pynt med en frisk kvist koriander.



